Акционерите на VMware не искат сливане с Dell

Jericho Capital, един от най-големите акционери в софтуерната компания VMware, се противопостави категорично на идеята за сливане с Dell, която се обсъжда от ръководството на ИТ корпорацията, съобщи Computer Reseller News.

Според мениджърите на Jericho Capital, сливането с Dell ще обремени VMware с дългове, вместо да подобри синергията между двете компании. По-рано Dell придоби EMC, под чийто контрол беше VMware, за сумата от 67 млрд. долара – сделка, която вкара Dell в огромни задължения.

Сливане на Dell и VMware ще „разруши акционерната стойност и ще навреди значително на VMware“, предупреди Джош Ресник, мениджър на Jericho Capital, който притежава 1,8% от акциите на софтуерната компания – лидер в решенията за виртуализация.

През февруари т.г. Dell съобщи, че разглежда различни варианти за по-нататъшно развитие на бизнеса си, вкл. обединение с VMware, публикуване на обикновени акции или продължаване на дейността в текущия формат. При това Dell уточни, че продажба на компанията или дял във VMware на трети лица не е сред вариантите.

Наскоро телевизионният канал CNBC съобщи, че Dell планира да излезе на борсата без да спазва типичните формалности за това. Ускорената програма предвижда VMware формално да погълне Dell, което ще позволи на производителя на компютри и сторидж системи бързо да направи първично публично предлагане на акции (IPO), тъй като VMware има отлични финансови показатели.

При подобна сделка основателят и главен изпълнителен директор на Dell – Майкъл Дел, който преди няколко години изкупи компанията и я превърна от публична в частна, както и инвестиционният фонд Silver Lake (голям акционер в Dell) ще получат акции на VMware, които след това могат да продадат на публичния пазар.

Коментари по темата: „Акционерите на VMware не искат сливане с Dell”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Еми то така се става милардер – взимаш и бягаш .

  2. Anonymous

    Никой не иска да си плаща сметките{заеми}.

    Офшортизиране на печалбите
    и
    национализиране на загубите.

  3. Anonymous

    М.Дел и silverlake бързат да си продадът акците за да избягат плащането на дългът.

Коментар