Qualcomm се похвали с бърза работа на Windows 10 на ARM

Лаптопът на база Snapdragon се събужда по-бързо от конкурентния Intel модел

Snapdragon процесорите, разработвани от американската компания Qulcomm на база ARM архитектура, са предпочитани от много производители на смартфони във високия клас. Тези чипове имат безспорни предимства като висока производителност и пасивно охлаждане.

Но амбицията на Qualcomm е да наложи своите процесори и в персоналните компютри. Следвайки тази цел, от миналата година компанията започна да поддържа и операционна система Windows 10.

Към момента РС производителите могат да създават Windows 10 ноутбуци само с процесор Snapdragon 835, в няколко модификации. Тази година се очаква повече модели на базата на този чип, както и решения със Snapdragon 845.

Наскоро Qualcomm пусна в YouTube три видеоклипа, които разкриват предимствата на Snapdragon, в сравнение с x86-процесорите на Intel. Две от видеата показват, в частност, колко дълго може да работи компютър на база ARM процесор и за колко кратко време системата със Snapdragon излиза от спящ режим.

Третият видеоклип показва нагряването на корпусите на ноутбуци с Intel и Snapdragon 835 процесори. Трябва да се отбележи, че при натоварване и голямо нагряване, всички процесори на Intel понижават тактовата си честота и съответно производителността им пада, докато при Snapdragon 835 няма такъм проблем.

Коментари по темата: „Qualcomm се похвали с бърза работа на Windows 10 на ARM”

добавете коментар...

  1. Ogy

    Значи ли това че мога да си сложа Windows 10 на моя Galaxy S9?

Коментар