Сеул ще бори работохолизма с изключване на компютрите

Държавните служители в Южна Корея работят средно с 1000 часа повече годишно, в сравнение с техните колеги в други страни. Това крие риск за здравето им, поради което властите в страната предвиждат драстични мерки, вкл. изключване на компютрите.

Градската управа на Сеул, в частност, внедрява технологии, които автоматично ще изключват компютрите в определен час. Така на служителите няма да остане друг избор освен да напуснат работните си места и да се отправят към домовете си в очакване на следващия работен ден.

Програмата ще стартира на 30 март т.г., когато компютрите в правителствените учреждения ще бъдат принудително изключени в 20 ч. В петъците на втората и третата седмица на месец април компютрите ще се изключват 19,30 ч., съобщи The Economic Times.

От началото на май южнокорейските чиновници няма да могат да работят след 19 ч. в петък. На служителите ще остане опцията да искат изключение от тези строги правила – към момента заявления са подали 67,1% от държавните служители в Сеул.

Коментари по темата: „Сеул ще бори работохолизма с изключване на компютрите”

добавете коментар...

  1. ха

    Мен пък ми е интересно каква работа правят държавните служители? Ако си производство или проектиране – там нещата са ясни. Но държавните служители основно имат да обслужват граждани, а не да работят на компютър някаква безкрайна дейност…

  2. Wind

    Хахаха 😀 При тях трябва да ги гонят от работното място, а при нас като отидеш в държавна сграда, ти е трудно да намериш някой работещ и в 14:00 😀

Коментар