Visual Watermark – добавя воден знак на 100 снимки за минута

С помощта на Visual Watermark можете да добавите лого, бранд, име или копирайт символ към вашите изображения

Искате да добавите водни знаци бързо към хиляди снимки, с богат избор от шрифтове, лога, текстове или комбинация от тях? Можете да направите това с лесната за използване и достъпна като цена програма Visual Watermark за платформи Windows и Mac.

Бързо добавяне на воден знак към стотици снимки

Visual Watermark работи на локалния компютър, офлайн, а не в облака, както повечето подобни решения, и това е предимство, отбелязва разработчикът. Програмата зарежда снимките от твърдия диск на компютъра, а не през по-бавната интернет връзка.

Така например, при работа с MacBook Pro на програмата са необходими само 40 секунди за поставяне на воден знак на 50 снимки от професионална камера Nikon D800 (1GB изображения), докато през интернет същата операция ще продължи 6 пъти по-дълго.

Visual Watermark зарежда снимките от твърдия диск на компютъра, а не през по-бавната интернет връзка.

Освен това при офлайн работа никой друг няма достъп до оригиналните ви снимки. Те не се изпращат през интернет и не се съхраняват на външни сървъри, та били те и на самия разработчик на софтуера. Вашите снимки са си само ваши!

Нещо повече, Visual Watermark никога не променя файловете на компютъра ви, уверява разработчикът, така че оригиналните изображения остават непокътнати. Не на последно място, можете да ползвате програмата навсякъде, по всяко време, без връзка към интернет, стига да имате достъп до компютъра си, тъй като приложението работи в офлайн режим.

Персонализирани водни знаци

С помощта на тази програма можете да добавите лого, бранд, име или копирайт символ към вашите изображения. Можете също така да настроите водния знак по начина, по който желаете: да го направите по-голям или по-малък, прозрачен или непрозрачен, по-плътен в снимката за силна защита или стъклоподобен – възможностите са неограничени.

Visual Watermark позволява създаване и съхранение на шаблони за многократно използване

Visual Watermark ви предлага избор от 260 шрифта за използване. Софтуерът дава също достъп до шрифтовете, инсталирани на локалния компютър. Програмата поддържа Adobe TypeKit и Monotype абонаменти за шрифтове.

Предвидена е възможност за създаване и съхраняване на неограничен брой темплейти (шаблони) на водни знаци за последващо използване. Запомнянето на даден шаблон във файл става лесно с бутона Export Template, а с двоен клик върху файла можете да го използвате повторно.

Автоматично и ръчно позициониране на водния знак

Visual Watermark ви позволява да добавите воден знак към портретни, пейзажни и изрязани снимки в пакет. Програмата автоматично настройва размера и позицията, за да постави добре изглеждащ воден знак на всяко изображение.

Visual Watermark предлага развити възможности за настройка на характеристиките и позициониране на водния знак

Ако обаче не харесвате автоматичните настройки, имате възможност ръчно да зададете размера и позицията за водния знак – например, отляво на първата снимка и отдясно на следващите. За целта е предвиден Output Settings екран, достъпен чрез бутона Preview, откъдето можете да настроите позицията на водния знак за всяко изображение в пакета.

60 вградени лога

Visual Watermark идва с 60 вградени лога/икони – за фотографи, агенти на недвижими имоти, ресторанти, магазини и транспортни компании. Цветът на вградените лога може да се променя по същия начин, както цвета на елементите на текстовите водни марки.

Visual Watermark включва 60 вградени лога/икони и 260 шрифта

Можете, разбира се, да заредите в програмата свое собствено лого. Не е проблем, ако логото има фон, тъй като е налична опция за премахването му.

260 вградени шрифта

Като потребител на Visual Watermark, ще получите достъп до 260 вградени шрифта в различни стилове. Можете да ги използвате за създаване на уникални водни знаци за своите изображения.

Visual Watermark ви позволява също да използвате всеки шрифт, инсталиран на компютъра ви. Ако пък искате да ползвате ваш собствен шрифт, просто го инсталирайте на компютъра и той ще се появи в програмата. Visual Watermark поддържа също Adobe TypeKit и Monotype абонаменти за шрифтове.

Преоразмеряване на снимки след поставяне на воден знак

Като допълнителна мярка за сигурност, разработчикът на програмата не препоръчва на потребителите да публикуват онлайн снимки с висока резолюция. Вместо това Visual Watermark позволява преоразмеряване на изображенията след добавяне на водния знак и ги подготвя за публикуване онлайн.

Защита на снимките от автоматично премахване на водния знак

Вече има алгоритми с изкуствен интелект, които анализират изображенията и автоматично премахват водния знак. Това е възможно, когато шаблонът на водния знак е полупрозрачен и се използва за защита на стотици изображения.

Visual Watermark прави водния знак по-надежден, като променя незначително шаблона на всяка защитена картинка. Този инструмент създава уникални водни знаци, които изкуственият интелект трудно може да премахне напълно.

Водните знаци, създадени с Visual Watermark, са трудни за премахване от инструментите с изкуствен интелект

Безплатна тестова версия

Visual Watermark е достъпна за сваляне и тестване безплатно в рамките на 30 дни от сайта на проекта. Не се изисква регистрация, няма реклама, нито скритни уловки. Разработчикът уверява, че не събира никаква информация от потребителските компютри.

Безплатната версия на Visual Watermark дава възможност за тестване на всички функции на приложението. Защитените с програмата изображения обаче ще имат добавен воден знак „Trial Version“.

При платената версия на Visual Watermark отпадат всякакви ограничения. Тя е придружена с пълна 30-дневна гаранция за връщане на парите – ако не харесате продукта по някаква причина, разработчикът ще ви възстанови платената сума. Цените варират от $19,95 за базова версия (персонална употреба, 1 компютър) до $39,95 за премиум версия (персонална/комерсиална употреба, до 10 компютъра).

Даунлоуд: Visual Watermark (безплатна тестова версия за РС и Mac)

Коментар