Watermarkly – направете воден знак лесно в браузъра

Watermarkly е лесно достъпна услуга за водни знаци, която работи в уеб браузъра

Ако работата с уеб-базирани приложения е по вкуса ви, една нова услуга вероятно ще ви е от голяма полезна, когато искате да защитите снимки и изображения с воден знак – бързо и лесно, от всяко място с достъп до интернет.

Уеб приложението Watermarkly допълва портфолиото на специализиран в обработката на изображения разработчик, който предлага също десктоп продукти за поставяне на водни знаци на снимки и видео, работещи офлайн, на локалния компютър – това са програмите Visual Watermark и Visual Watermark for Video.

Работата с приложението е изключително лесна, тъй като не се изисква инсталиране на софтуер на компютъра – цялата функционалност е достъпна през уеб браузъра, а операциите се извършват бързо и гладко. Необходим ви е единствено компютър с интернет връзка, за да защитите с воден знак една или десетки снимки наведнъж, в пакетен режим.

Богати възможности за персонализиране

С помощта на Watermarkly можете да добавите водни знаци с текст и лого в най-различни комбинации, за да защитите надеждно от копиране без упоменаване на авторски права на фотографиите и изображенията, които сте създали.

Стъпка 1: Поставяне на снимка в прозореца на Watermarkly

Приложението поддържа 962 премиум шрифта, прозрачни и непрозрачни водни марки, повтарящи се водни марки, номериране на снимките с водни марки и редица други възможности, включително преоразмеряване на изображението преди публикуване онлайн.

Можете да импортирате в Watermarkly снимки от вашия локален компютър или от облачни хранилища като Google Drive и Dropbox. Независимо колко голям е файлът с изображението, качването и свалянето стават почти мигновено, дори при бавна интернет връзка.

Пакетна обработка

За бързодействието на Watermarkly свидетелства фактът, че добавянето на водни знаци към 50 снимки отнема само 5 минути в пакетен режим. Достатъчно е да изберете файловете от компютъра си и да стартиране незабавно операцията по поставяне на воден знак на всяко от тях – чрез бутона Watermark Photos.

Услугата Watermarkly е способна да обработва няколко снимки наведнъж. Ако те са с различни размери, приложението променя автоматично размера на водния знак, така че да пасне най-добре на съответната снимка.

Стъпка 2: Персонализиране на водния знак

Разбира се, ако се нуждаете от поставяне на водни знаци на хиляди снимки, тогава за предпочитане е да ползвате десктоп приложението, което е налично за Windows и Mac. То обработва паралелно до 50 000 снимки с лекота.

Два режима – автоматичен и ръчен

Можете да прецизирате работата на Watermarkly, като извършвате операциите по поставяне на водни знаци ръчно вместо да разчитате на автоматичния режим. Във втория случай просто добавяте снимките в приложението и то поставя водни знаци на всички изображения наведнъж, като ги мащабира автоматично за формат пейзаж или портрет. Ако снимките са малки, получават по-малки водни знаци.

Стъпка 3: Настройка на изходните параметри

Но е предвидена възможност за забрана на автоматичното мащабиране. В този случай можете ръчно да разполагате водните знаци в конкретно изображение от пакета. За целта е необходимо да натиснете бутона „Preview” в екрана „Output Settings”, да кликнете на снимката и да настроите позицията на водния знак.

Поверителност

Watermarkly не се възползва по никакъв начин от данните на потребителя. Това е уеб приложение, което не инсталира какъвто и да е софтуер на компютъра и работи в браузъра през сигурни https връзки.

Разработчикът уверява, че Watermarkly не съхранява снимките на потребителите на свои сървъри и нито един служител в компанията не упражнява достъп до тях. Така че потребителите могат да са напълно спокойни по отношение на поверителността.

Стъпка 4: Преглед на изображението с воден знак

Наличност и цени

Услугата Watermarkly е достъпна за ползване безплатно. Можете да поставяте водни знаци на 50 приложения в пакетен режим, без да плащате нищо за това. Но има две ограничения – освен водния знак безплатната версия добавя лого „Protected with Watermarkly” и не включва придружаващо десктоп приложение.

Налични са три платени опции, които премахват логото „Protected with Watermarkly” и включват десктоп приложение с възможности за поставяне на водни знаци на 50 000 изображения наведнъж.

Трите платени опции за ползване на Watermarkly

Плащането за всички версии е еднократно – съответно $19,95 за „Базова”, $29,95 за „Плюс” и $39,95 за „Премиум”. Освен това разработчикът дава 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай, че приложението не ви харесва по някаква причина.

Уеб страница: Watermarkly

Коментар