Българска ERP система привлече интереса на френски студенти

Иван Аржентински, управляващ съдружник на ERP.BG, представи пред френски студенти екосистемата за бизнес приложения ERP.net, ERP платформата EnterpriseOne, както и програмния и бизнес аспект на ERP системите (снимка: AVS Agency)

Студенти от град Лимож, Франция гостуваха на софтуерната компания ERP.BG, за да се запознаят отблизо с българската екосистема ERP.net и иновативната ERP платформа EnterpriseOne.

Екипът на ERP.BG организира специализирано обучение за студентите, като част от своята дългогодишна политика за сътрудничество с образователните институции и научните организации в България и чужбина, която стартира още през 2007 година. Компанията е убеден във важността на обучението в сферата на ERP, както и в ценноста на прякото сътрудничество между бизнеса и образованието.

Предвид нарастващото значение на този клас решения за бизнеса, познанието за тях вече се превръща в ключов елемент от програмата на редица специалности в сферата на информационните технологии, бизнес управлението, маркетинга, финансите и икономиката, подчертаха от ERP.BG. По време на специализираното обучение Иван Аржентински – управляващ съдружник на ERP.BG – представи екосистемата за бизнес приложения ERP.net, ERP платформата EnterpriseOne, както и програмния и бизнес аспект на ERP системите.

Студентите, които гостуваха на софтуерната компания, се обучават за един семестър във Френския факултет на Технически Университет – София. Те се срещат с представители на бизнеса по инициатива на проф. д.ик.н. инж. Кирил Ангелов – Декан на Факултет за френско обучение по електроинженерство на Технически Университет – София. Обучението в чужбина е част от задължителната им програма и те са избрали да го проведат в най-елитното френско инеженерно обучение в България за втора поредна година.

Студенти от Франция се запознаха с иновативната ERP платформа и екосистема на българската софтуерна компания ERP.BG (снимка: AVS Agency)

Създадени през 1993 и 1997 година, с педагогическата и финансова помощ на AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), франкофонските програми по електроинженерство и информатика формират Факултета за Френско обучение по Електроинженерство към Техническия университет – София. Факултетът се ползва също така и с подкрепата на Френското посолство в България.

От 2002 г. двете специалности на факултета „Електротехника, електроника и автоматика” и „Информатика и телекомуникации” са акредитирани от Френската държавна  комисия за присъждане на инженерни звания (Commission des titres d’ingénieur –  CTI).

ERP.BG e един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 20-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително-вкусова промишленост, текстил, транспортна дейност и др.

Коментар