Несертифицираните Android устройства без Google услуги

Потребителите на Android устройства с неофициален фърмуер вече не могат да влизат безпрепятствено в своите Google акаунти

Ако доскоро Google услугите бяха достъпни на всяко Android устройство, тази привилегия вече ще имат само сертифицираните устройства, съобщи интернет компанията. Промяната ще засегне ентусиасти, които експериментират с неофициален фърмуер.

Новата политика на интернет компанията предвижда нейните приложения да работят по подразбиране само на сертифицирани устройства. Производителите следва да получат лиценз от Google, а ако вече има такъв, устройството трябва да се регистрира.

От 16 март потребителите на Android устройства с неофициален фърмуер не могат да влизат в своите Google акаунти. За да получат отново тази възможност, те трябва да въведат идентификационен номер на устройството на специална страница на Google, така че смартфонът или таблетът им да бъде добавен в списъка с разрешените устройства.

Google е задал ограничение от 100 регистрации на потребител, така че ентусиастите, които експериментират с много мобилни устройства, ще бъдат принудени да променят навиците си. Напълно възможно е това да доведе до рязко увеличаване на акаунтите в Google.

Коментари по темата: „Несертифицираните Android устройства без Google услуги”

добавете коментар...

  1. Хахаха

    “Безплатната” операционна система, май не е баш безплатна. Поредното доказателство 😀

  2. шото

    накратко да, мадарс факарс!

  3. Някой

    Шибани копеленца

Коментар