Foxconn поглъща Belkin и Linksys за $866 млн.

Брандовете Belkin и Linksys преминават в ръцете на Foxconn

Тайванският производител Foxconn поглъща Belkin International – компания за електроника, известна с брандовете Belkin, Linksys, Wemo и Phyn. Сделката е на стойност 866 млн. долара.

Търговската марка и подразделението за мрежови продукти Linksys бяха купени от Belkin преди пет години от Cisco. В допълнение към тях, брандът Belkin е добре познат на феновете на Apple с устройства като външни батерии, кабели и други аксесоари.

Брандът Wemo пък обхваща продукти за умния дом, съвместими с платформата Apple HomeKit. Подразделението Phyn разработва интелигентни системи за мониторинг на качеството на водата, за нейното прочистване и контрол.

Сделката се извършва чрез подразделението Foxconn Interconnect Technology. Купувачът планира да разшири портфолиото на придобитите компании в премиум сегмента и да наблегне върху устройствата за умния дом.

Foxconn е най-големият в света производител на ИТ продукти по поръчка на водещи в света брандове. Така например, тайванската компания е основен партньор на Apple по линия на iPhone. Нeотдавна Foxconn купи мажоритарен дял в Sharp и вече възвръща позициите й на пазара.

Коментари по темата: „Foxconn поглъща Belkin и Linksys за $866 млн.”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    belkin – отлични рутери.

Коментар