Глобалната криза е шанс за бизнеса в интернет

Глобалната финансова криза може да изиграе положително влияние върху развитието на интернет бизнеса, тъй като той отговаря на две от ключовите нужди на компаниите по време на криза – изисква по-малки разходи и може значително да увеличи продажбите.
Тази тенденция вече се усеща в Западна Европа и САЩ, където все повече компании инвестират в корпоративни блогове и сайтове и електронни магазини, заяви Методи Дреновски, управител на фирма СуперХостинг.БГ.
Това, което търсят компаниите в условията на криза, е повишаване на ефективността, при по-ниски разходи, а присъствието в интернет може да им даде и двете. Освен това стартирането на бизнес в мрежата става много по-бързо”, каза Дреновски.
Глобалната мрежа позволява както на вече наложили се компании да достигнат до нови аудитории, така и на стартиращи фирми да постигнат много по-бърза възвращаемост на средствата, твърди още мениджърът.
Според статистиките на СуперХостинг.БГ, сред ясно изразените тенденции през последните месеци е повишеното търсене на различни продукти и услуги онлайн. Това означава, че културата на потребителите у нас се променя и българските търговски компании, инвестиращи в интернет, също биха могли да спечелят от тази тенденция.
Една от причините много фирми все още да не са стартирали онлайн бизнес е убеждението, че тази крачка е свързана с много скъпа инвестиция. Това обаче не е непременно вярно. С два клика на мишката може да инсталира качествена система за управление на съдържанието, като WordPress, Drupal, Joomla! или e107, с които всеки може да създадете сайт за часове, дори и да не е специалист“, поясни Дреновски.

Коментар