Телерик Академия стартира програма с Java и Android 

Telerik Academy Alpha подготвя младши софтуерни специалисти за кариерен старт в ИТ индустрията

Образователната организация Телерик Академия обяви прием за професионалната програма Telerik Academy Alpha. Обучението стартира на 28 май и за първи път ще акцентира едновременно върху технологиите Java и Android.

Кандидатстването в програмата е отворено до 27 април с подаване на CV на сайта на Телерик Академия, последващ входен изпит по основи на програмирането с Java и допълнителен когнитивен тест. Не се изискват задълбочени предварителни знания, нито предишен опит в областта на програмирането, уточниха от Академията.

„Въпреки високия интерес запазваме размера на групите ни до 30-35 души. Заради силните кандидатури в стартиралата преди дни програма с Java, организираме извънредно ново издание този път с Java и Android, което ще открие още повече професионални възможности за участниците”, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.

Telerik Academy Alpha подготвя младши софтуерни специалисти за кариерен старт в ИТ индустрията. В рамките на шест месеца участниците изграждат практически опит и знания, отговарящи на нуждите на бизнеса, като работят по проекти и в условия, близки до реалната работна среда.

Програмата заменя традиционния лекционен формат на преподаване с  персонализиран подход на обучение, при който трейнърите влизат в ролята на ментори и фасилитатори на обучението. Заедно с това участниците получават подготовка и насоки при процеса на кандидатстване за работа от HR специалисти.

След завършване на програмата курсистите ще разполагат с необходимите знания и умения, за да започнат работа като уеб програмисти с Java и разработчици на мобилни приложения с най-популярната в света операционна система за мобилни устройства Android. Те могат да стартират кариерата си при един от 30-те партньори на Телерик Академия, без да заплащат своето обучение, или в друга технологична компания и самостоятелно да покрият таксата за получената подготовка.

Коментари по темата: „Телерик Академия стартира програма с Java и Android ”

добавете коментар...

  1. Kotlin

    Няма лошо Kotlin > Java

  2. ко

    За жалост Андроид все повече се пише на Котлин.

Коментар