LG пуска OLED телевизори с изкуствен интелект

Телевизорите LG ThinQ идват с вградени технологии за изкуствен интелект

Корейският производител LG започва продажби на нова серия телевизори с екрани на база органични светодиоди (OLED) и функции на изкуствен интелект. Моделите се отличават с висок контраст и максимално реалистична картина, съобщи The Investor.

Новата серия LG ThinQ вече е достъпна на пазара в САЩ. Телевизорите разчитат на изчислителните възможности на процесор Alpha 9 и включват AI технологии. Така например, потребителите могат да подават гласови команди чрез пулта за дистанционно управление.

LG ThinQ TV е способен да изпълнява ролята на домашен хъб, който предоставя достъп до останалата „умна“ техника с бранда на LG – прахосмукачка-робот, климатик, система за осветление, акустична система и други смарт устройства, комуникацията с които се извършва безжично, през Wi-Fi или Bluetooth.

Всички нови модели от серията имат висок контраст и реалистична картина, а LG Nano Cell Super UHD TV използва пълноматрично локално затъмняване, за да предава дълбок черен цвят и да разшири цветовата палитра.

Първоначално телевизорите LG ThinQ ще се продават в 500 магазина на търговската верига Best Buy. По-късно умните телевизори ще излязат и на пазарите в Европа, Южна Америка и Азия.

Междувременно, LG обяви, че очаква продажбите й на OLED телевизори да се увеличат от 1,6 млн. броя през миналата година до 2,5 млн. през настоящата година.

Коментари по темата: „LG пуска OLED телевизори с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. :о)

    🙂

    Уинстън знае защо телекранът във всекидневната бе разположен необичайно. Вместо както обикновено, на стената в дъното, откъдето да обхваща цялата стая, той бе поставен на по-дългата стена срещу прозореца. От едната му страна имаше празна ниша, където сега седеше Уинстън — при строежа на апартамента вероятно е била предназначена за библиотечка. Седнал в дъното на нишата, Уинстън оставаше извън зрителния обсег на телекрана. Разбира се, можеше да бъде чут, но стига да не променяше позата си, не можеше да бъде видян.

    Джордж Оруел – 1984

Коментар