Gmail добавя опция за самоунищожаващи се писма

Популярната електронна поща Gmail ще получи голямо обновяване в близките седмици – с напълно преработен дизайн и нови възможности, вкл. конфиденциален режим (Confidential Mode), съобщи The Verge.

В новия режим потребителите ще могат да изтеглят, препращат, копират и разпечатват писма, да изискват SMS код като потвърждение за отваряне на писмата и да задават срок за самоунищожаване на писмата.

Възможностите на Confidential Mode са сходни с някои функции в имейл клиента Outlook на Microsoft. Идеята е на Googlе e този режим да се ползва основно от бизнес потребителите, които искат да ограничат разпространението на важна, конфиденциална информация. Но това няма да попречи на получателите да правят екранни снимки на кореспонденцията.

Междувременно, Google потвърди, че скоро предстои актуализация на Gmail и, че в близките седмици ще бъде отворен ранният достъп до обновеното имейл приложение. Предполага се, че това ще стане по време на конференцията за разработчици Google I/O 2018, насрочена за 8-10 май в Маунтин Вю, Калифорния.

Коментар