Антивирусът на Windows блокира uTorrent

Windows Defender вече блокира не само вирусите, но и достъпа до торент тракера uTorrent

Много потребители дори не подозират, че Windows има собствен антивирус за защита от злонамерени активности. Това е Windows Defender, който е вграден в операционната система и винаги е активен, ако на компютъра не е инсталиран друг антивирус.

Оказва се, че Windows Defender може да блокира не само опасните за потребителите вируси и програми, но също така и услуги като популярния торент тракер uTorrent, който се ползва от милиони потребители по целия свят.

Според отзиви от потребители, на които се позовава gagadget.com, вграденият антивирус на Windows не дава достъп на потребителите до uTorrent и поставя приложението в карантина, тълкувайки го като вредоносно.

Нещо повече, и други антивирусни програми – като Eset, Sophos и TrendMicro – също са започнали да блокират uTorrent. Все още не е ясно каква е причината за това, но се предполага, че целта на антивирусните разработчици е да ограничат свалянето на нелегално съдържание от мрежата.

Потребителите, разбира се, могат да деблокират достъпа до торент тракера, като се възползват от настройките на антивируса и добавят uTorrent в списъка с доверени програми.

Коментари по темата: „Антивирусът на Windows блокира uTorrent”

добавете коментар...

 1. Цоне

  Всички известни торент-клиенти се блокират от W10.
  Ако имате конкретна информация – споделете я, моля, в детайли и стъпки до пълно решение.
  Благодаря

 2. Anonymous

  Саевар е прав 😉

 3. 123

  мюторента е легенда, на андроида е върхов торент апп. Дали няма конзолно торент приложение за линукс, идеята е да се ползва линукса на десетката уиндовс.

 4. DrBr

  Ot повече от 10 години не го инсталирам.А като го видя сложен на нечий компютър беснея. Щото само масата неграмотни го ползват. Тоя клиент ми пуска винаги няколко паразитни процеса който явно са порти. И системата бавно се срива и трябва пълен преинстал. А полза от него никаква.
  Най накрая МС се сетиха . Но дори и след деинсталирате то му може системата да е скапана. По добре да не се инсталира.

 5. Хахаха

  И междудругото доста торрент сайтове в света блокираха utorrent още преди 1-2 месеца.

 6. Хахаха

  Явно не сте запознат с огромната уязвимост намерена в utorrent и още няколко торент клиента. Отговорник по сигурността в Google го е открил и предупредил разработчиците на utorrent да го оправят, но те все още не са намерили решение на проблема. Ако MS имаха намерение да спрат торрентите, най-лесно щяха да блокират всички, а не само utorrent и другите засегнати от този проблем.

  Вземете малко да се поинтересувате, преди да давате “експертната” си оценка.

 7. Иван

  Всички тези практики ше доведат до по-масовото ползване на Linux като desktop OS. Още повече, че вече всичките популярни приложения са интерплатформени.

 8. Saevar

  смъквате си тази БитТоррент програмка и сте супер:
  ‘https://transmissionbt.com/download/’ ползвам я на линукс от почти 10 години и е отлична, предполагам и за Уин е също толкова добра…

Коментар