Zavedenia.bg на състезание за най-перспективен интернет проект

Екип на българския уебсайт Zavedenia.bg заминава за участие в международно състезание за най-перспективен интернет проект, което ще се проведе в рамките на ежегодната конференция Le Web ’08. Това ще бъде петото издание на престижния форум и ще се състои в Париж, Франция на 9-10 декември 2008 г. Функциониращият сайт Zavedenia. bg, както и самата идея за неговото разработване, бяха одобрени от експертно жури и в резултат проектът попадна сред 30-те финалисти за съревнованието, избрани между хиляди кандидати от цял свят.
За два дни френската столица Париж ще се превърне в световен интернет център, където ще се съберат представители на най-влиятелните фирми в IT бранша. Благодарение на качествата на своя проект и неговата успешна реализация, екипът на Zavedenia.bg също ще присъства на конференцията Le Web ’08. Това е единственият български сайт, който ще участва на форума и в съревнованието за най-перспективна интернет разработка. През първия ден 30-те финалисти ще направят кратко експозе, представящо основните пунктове от техните идеи. През втория на специална церемония журито ще обяви трите спечелили проекта и екипите им ще ги презентират подробно пред специалисти и потенциални инвеститори.
Самата конференция Le Web ’08, в чиито рамки се провежда състезанието, се организира за пети път. Нейни официални партньори са Microsoft и Google. От година на година тя става все по-популярна, вече е утвърдена в IT средите и този път ще събере над 1300 участници от 25 различни държави. Целта е представители на световно известни компании и млади специалисти да могат да обменят мисли по между си. Сред участниците във форума ще са Facebook, Google, Amazon.com, кореспондентът на BusinessWeek, отговарящ за материалите, свързани с информационните технологии и дори писателят Пауло Коелю.
Уебсайтът Zavedenia.bg в пълната си версия функционира вече 3 години като информацията в него се актуализира ежедневно. Поради тази причина за кратко той се превърна в най-надежния каталог в Интернет, съдържащ пълен набор данни за разнообразни места в цяла България за прекарване на свободното време. По последни сведения Zavedenia.bg се използва активно от над 350 собственици на заведения и регистрира над 7000 уникални посетители дневно.

Коментар