Huawei назначи Дарина Иванова за маркетинг директор

Заедно с екипа ще продължим да затвърждаваме водещата позиция на Huawei на българския пазар, заяви Дарина Иванова

Дарина Иванова е новият маркетинг директор за мобилните устройства в Хуауей Технолоджис България. Тя ще отговаря за маркетинговата стратегия на компанията и ще управлява отношенията с бизнес партньори на българския и македонския пазар, встъпвайки в новата позиция от април месец.

„Сферата на мобилните технологии е бързоразвиваща се и динамична индустрия, в която крайният потребител задава посоката на развитие. За мен е предизвикателство да поема тази позиция, за да продължим, заедно с целия екип в компанията да затвърждаваме водещата позиция на Huawei на българския пазар“, коментира Дарина Иванова.

Тя има повече от 17 години опит в рекламната и маркетинг индустрия. Голяма част от професионалната й кариера протича в рекламна агенция Publicis, част от комуникационна група Publicis Groupe (сега Publicis One България), където прекарва 13 години на различни позиции, последните от които са директор „Нов бизнес и стратегическо планиране“, заместник управляващ директор на агенцията и член на управителния съвет.

От 2016 година Дарина работи като маркетинг директор в DizzyRiders.bg – стартъп и онлайн медия за автомобилната общност у нас. Тя придобива професионалния си опит, управлявайки стратегическото планиране, рекламна комуникация и развитие на брандове като Виваком, Renault-Nissan България, Банка ДСК, Heineken, Nestle, L’Oreal, Технополис и др.