Промени в SAP, нов управител за България от юни

Румяна Тренчева ръководи SAP България от септември 2012 г., а сега става управител на Общия бизнес и Партньорската мрежа на компанията за Централна и Източна Европа

Софтуерният гигант SAP обяви организационни промени, в рамките на които Румяна Тренчева поема в нова обединена роля управлението на Общия бизнес и Партньорската мрежа на компанията за Централна и Източна Европа, считано от 1 май 2018 г.

Общият бизнес на SAP е един от най-големите сегменти в компанията, като Румяна Тренчева застава начело на регионалния екип, който отговаря за този бизнес – директно и през партньори. Досега тя заемаше позицията управител на SAP България и SAP Югоизточна Европа, съответно от 5 и 2 години.

От създаването й през 2008 г., партньорската програма е ключов елемент от стратегията на SAP за индиректното предлагане на решенията и проектите на компанията във всяка една държава. Румяна Тренчева ще управлява процеса по развитието на ново поколение гъвкава и устойчива екосистема около иновациите на SAP в 16 страни, уточниха от компанията.

Управител на SAP за Югоизточна Европа става Грегор Потокар, понастоящем управител на SAP Словения. Новият управител на SAP България ще бъде обявен в началото на юни, като временно ролята ще заема Радомир Миланов.

„България е ключов пазар в Югоизточна Европа и аз съм сигурен, че ще продължи да се развива под новото ръководство“, сподели Симон Калуза, управител на SAP за Централна и Източна Европа.

Коментар