TBI Bank подготвя онлайн платформа за кредитиране

Превръщаме се в дигитална банка от следващо поколение, заявиха мениджърите на TBI Bank

TBI Bank съвсем скоро ще лансира платформа за електронна търговия, която ще даде възможност на клиентите да кандидатстват за кредитиране изцяло онлайн, съобщиха от банката на пресконференция вчера.

Кандидатстването за кредити онлайн ще става с помощта на видео идентификация и чрез издаване на еднократен квалифициран електронен подпис, уточниха от банката, която ще лансира платформата чрез партньорска мрежа.

„Платформата ни за електронна търговия вече работи успешно в Румъния и осигурява на клиентите и мрежата ни от търговци бързо кандидатстване и одобрение, 24-часов достъп и всичко това – без нито един документ на хартия“, заяви Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

Ръководството следва стратегия за дигитализация, за да превърне TBI Bank в дигитална банка от следващо поколение. Банката ще продължи да развива офлайн каналите, като паралелно трансформира ИТ инфраструктурата, системите и процесите си.

„Поставяйки акцент върху дигиталното кредитиране, ние се стремим да подобрим финансовия живот на потребителите, които предпочитат този тип комуникация със своята банка или пък не са обхванати от традиционното банкиране“, каза Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial Services, компанията-собственик на TBI Bank.

„Дигитализацията не е диета, а начин на живот и трансформацията трябва да бъде интегрирана в цялостната ни стратегия на постоянно усъвършенстване“, добави той. Тази еволюция ще се осъществи чрез обединяването на досегашния банков опит на TBI с ноу-хау в областта на финтех и иновациите.

„Мобилните устройства все повече доминират живота на нашите клиенти, затова ние ще им дадем възможността да управляват и контролират финансите си чрез мобилни решения. Ще трябва да спечелим правото си да бъдем на техните устройства“, заключи Барон.

Коментар