AOC обяви нов премиум монитор AGON за геймъри

Новият AOC AGON AG322QC4 поддържа авангардни технологии като DisplayHDR 400 и Radeon FreeSync 2

Компанията за дисплеи AOC допълни своята фамилия от премиум геймърски монитори AGON с модела AG322QC4, който предлага изключителна графика с VESA DisplayHDR 400 VA панел, 3-странен безрамков дизайн, Quad HD (2560×1440 px) резолюция, дълбок статичен контраст от 2000:1 и аграсивна извивка с радиус 1800 мм.

Новият монитор работи с честота на опресняване от 144 Hz и има време за реакция GtG от само 4 ms, в комбинация с Radeon FreeSync 2 поддръжка за гарантиране на плавно игрово изживяване, подчертаха от производителя.

Спецификацията VESA DisplayHDR 400 осигурява пикова яркост от 400 cd/m², подобрени черни нюанси и по-широк цветови набор с по-голяма дълбочина на цветовете при изобразяване на High Dynamic Range (HDR) съдържание.

За изобразяване на съдържание без насичане и накъсване се грижи технологията AMD Radeon FreeSync 2, която надгражда познатата FreeSync и поддържа различни честоти на опресняване (като синхронизира честотата на монитора с кадровата честота на графичния процесор).

FreeSync 2 работи с по-строги ограничения (например задължително Low Framerate Compensation (LFC) и по-обширно цветово пространство), както и с HDR поддръжка с по-ниско закъснение от конвенционалните HDR монитори.

Изчистените форми на AG322QC4 с покритие в дълбоко черно са подчинени на извивката на 31,5-инчовия VA панел с радиус 1800 мм. Тази агресивна изививка обгръща потребителя и покрива периферното му зрение, като го потапя в действието. На извития дисплеи разстоянието от очите на зрителя до всяка точка е еднакво, а ъгълът на гледане е почти перпендикулярен, което елиминира всякакво изкривяване на картината и точно възпроизвеждане на контраста и цветовете.

VA панелът на AG322QC4 притежава QHD (2560×1440 px) резолюция. Това е най-добрата масова резолюция за съвременните геймъри, с четири пъти повече детайли от 720p режима. Важна особеност е, че в повечето актуални игри съвременните видео процесори от среден и висок клас могат безпроблемно да осигурят висока кадрова честота в QHD, което не винаги е така при 4K. Панелът на AG322QC4 предлага зрителни ъгли, съизмерими с тези при IPS панелите.

Стойката AOC Ergo Base дава възможност за настройки на височината, накланянето и завъртането за намиране на най-добрата ергономична позиция

Състезателните геймъри ще са доволни от агресивните спецификации на модела. Честотата на опресняване от 144 Hz и времето за реакция от 4 ms GtG елиминират ефектите на замазване при движение и дават на геймърите много по-добра визуална обратна връзка в бързите игри.

Режимът Low Input Lag на AOC подобрява отзивчивостта на монитора в още по-голяма степен. Когато е активиран, видео сигналът заобикаля по-голяма част от вътрешната обработка и така действията с периферните устройства (клавиатура/мишка) дават визуален ефект на екрана по-бързо.

Профилите Gmail Mode позволяват задаване на потребителски настройки за различните игрови жанрове като FPS, Racing или RTS за по-добра реакция и по-чиста картина. Потребителите могат да създадат и съхранят и свои собствени профили с настройки. С помощта на доставяния в комплекта OSD контролер (QuickSwitch), геймърите могат лесно да превключват между тези профили.

Функцията AOC Shadow Control позволява на геймърите да оптимизират нивата на сенките чрез OSD, за да осветят тъмните области или да намалят яркостта на твърде светлите, така че да получат игрово предимство във всяка ситуация.

Стойката AOC Ergo Base дава възможност за настройки на височината, накланянето и завъртането за намиране на най-добрата ергономична позиция. Геймърите могат да свържат своите слушалки към наличните портове, а когато не ги използват, да ги окачат на разгъващата се стойка на AG322QC4.

Двата вградени USB 3.0 порта допринасят за практичността в комбинация с дизайнерски елементи за придържане на кабелите и удобна дръжка за пренасяне. LED светлините в долната част на рамката и на гърба на монитора могат да сменят цвета си в червено, зелено или синьо с три нива на интензитет за създаване на уникално персонално излъчване на монитора.

Геймърският монитор AOC AGON AG322QC4 се очаква на българския пазар през юни тази година на препоръчителна крайна цена от 1169 лв. с ДДС.

Коментар