Умна фурна готви две ястия едновременно

Иновативната фурна Dual Cook Flex на Samsung позволява на потребителите да приготвят различни видове ястия едновременно

Samsung въвежда на пазара иновативна фурна, която дава възможност за приготвяне на две ястия едновременно и независимо едно от друго. Dual Cook Flex дебютира на специализираното изложение EuroCucina в Милано и ще бъде достъпна на българския пазар още през месец май.

Фурната може да се раздели на две отделни части, всяка от които се управлява индивидуално, а сгъващата се през средата врата осигурява удобен и прецизен контрол върху готвенето.

Samsung представи първата си Dual Cook фурна през 2006 г., а новата Dual Cook Flex прави огромна крачка напред. Технологията Dual Cook разделя голямата 75-литрова фурна на две отделни части с подвижна преграда, позволявайки да се приготвят едновременно няколко ястия при различни време, режим на готвене и температура.

Новата гъвкава врата е създадена по начин, който позволява отваряне само на горната част на вратата на фурната, докато долната остава затворена. Така ястията могат да се проверяват, обръщат, заливат и подправят в горното отделение, без да се губи топлина в долното.

Благодарение на смарт характеристиките на Dual Cook Flex, потребителите получават удобството на дистанционно наблюдение и контрол върху готвенето през своя смартфон по всяко време и на всяко място, подчертават от Samsung.

Потребителите могат да наблюдават и контролират фурната по всяко време и от всяко място, използвайки специално смартфон приложение.

Новата фурна прави възможно готвенето на основното ястие, например, в горното отделение, докато се пече десерта за децата в долното, при това без да се смесват миризмите между двете отделения.

Dual Cook Flex отразява и потребителското търсене за умни уреди, готови за работа с IoT (интернет на нещата). С възможността за Wi-Fi връзка потребителите могат да наблюдават и контролират фурната по всяко време и от всяко място, използвайки специално смартфон приложение.

По този начин те могат да включат фурната да се загрява, докато пътуват към дома си, да я изключат, докато са в движение, а също и да проверяват и променят температурата на готвене или да нагласят таймера.

Функцията Auto Cook предлага още 40 предварително зададени настройки за приготвяне на храна без усилия. Dual Cook Flex има и режим за самопочистване чрез пиролизната система, която топи мазнините и остатъците от готвенето.

Коментари по темата: „Умна фурна готви две ястия едновременно”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Защото в Метро има шкембе чорба консерви. С малко подправки в допълнение става супер за6 7мон

  2. име

    Па тя и мойта си готви две едновременно от 15 години. Ега ги рИволюцията.

  3. Пешко

    Щом не приготвя сама яденето, не ми трябва да е умна. Едно нещо по-малко, което може да се повреди. Тъй наречените умни устройства обикновенно само затрудняват работата. На печката й е достатъчно таймер за отложен старт и друго не ти трябва. Ще има смисъл да е смарт, когато може да засече, че яденето загаря или не се е изпекло, а това не виждам да стане скоро.

  4. ха

    Ако си имаш две фурни, то ще получиш същия лукс! Даже нещо повече – едната може да я преместиш в друга стая, ако се налага. И още една екстра – ако едната фурна се счупи, то може да ползваш останалата, докато оправят повредената. Както се казва какви ли не идиотизми измислят, за да вържат тъпи потребители. Но не ги виня – така се прави маркетинг.

    Защо още не са измислили печка специално пригодена за готвене на шкембе чорба – ще има голям успех в България.

Коментар