Pixelformer – безплатен редактор на икони

Pixelformer е редактор на растерни изображения от ново поколение. Той дава на потребителя пълен контрол над всеки пиксел от изображението. С него могат да се създават лесно икони, бутони, аватари и други картини с малки размери.
Идеята на авторите на Pixelformer е да се направи една стъпка от класическите прости редактори на икони към по-усъвършенствани средства за редактиране на изображения. Тази цел е изпълнена не само чрез смесване на функционалност от различни класове приложения за растерна графика, но и чрез използване на нови уникални характеристики, които са особено полезни за изображения с типични за икони размери. В резултат на това, в много случаи Pixelformer е по-ефикасен, отколкото сложните фото редактори от висок клас.
Продуктът поддържа множество слоеве, на практика почти неограничен брой. Разслояването опростява композирането на сложни изображения.
Pixelformer не ограничава размерите на изображенията, които се редактират. В частност, това означава, че не са необходими допълнителни инструменти, когато се прави икона от фотография с много пиксели.

Софуерът поддържа множество файлови формати, включително BMP, PNG, PSD, TGA, JPEG, ICO и CUR, а също така извлича икони, курсори и други растерни карти от изпълними ЕХЕ файлове и ICL библиотеки с икони.

Платформа: Windows
Даунлоад: Pixelformer

Коментар