Финансовите институции гледат към криптовалутите

Банките изследват интереса на клиентите и няколко хедж фонда вече са се опитали да търгуват с виртуални валути

Всяка пета финансова институция обмисля да започне да търгува с криптовалути през следващите 12 месеца, сочи проучване, проведено и публикувано от Thomson Reuters.

Сред респондентите, заявили, че са готови да търгуват с криптовалути като биткойн, 70% заявяват, че планират да започнат търговията през следващите три до шест месеца.

Проучването на Thomson Reuters обхваща повече от 400 организации, сред които големи мениджъри на активи, хедж фондове и търговски борси в най-големите банки.

Интересът към търговията на дребно с койни „експлодира“ миналата година, след като цените скочиха нагоре. Сега се очаква нарастване на институционалното участие в този бизнес, въпреки регулаторните предупреждения, че криптокомпозициите са силно рискови и предполагат измами.

Банките изследват интереса на клиентите и няколко хедж фонда вече са се опитали да търгуват с виртуални валути. Големите сривове в цените на криптовалутите през миналата година обаче подтикнаха критиците да предупредят отново, че този пазар е „балон“ и инвеститорите трябва да стоят настрана от него.

Коментари по темата: „Финансовите институции гледат към криптовалутите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    На криптирането може да се вярва понеже не може дарсе разбие вде още

    питайте фуболистчето с 4 милона лева в булбанк дали може да се вярва на банка

  2. ха

    Те самите банки са един огромен балон. Те затова криптовалутите имат популярност – защото хората искат да избягат от зависимостта на банките. Като се включат банките – тогава определено съответната криптовалута ще отиде в забвение. И ще се появяват все нови и нови, които за момента банките не са захапали…

  3. ot

    Банките като се включат вече няма да е балон !

  4. анонимен

    Язе чакам биткойна да стане $100 да си купим 1-ко те сега, че му вдигнат цената тези и па нямя да си купим :D.

  5. Anonymous

    Уж критовалутите щяха да унищожът банките
    а
    то банките яхнаха криптовалутите ?

Коментар