Техниката на Apple най-желана в офисите

Ако могат да избират с какви устройства да работят, повечето корпоративни служители ще предпочетат Apple

Повечето корпоративни служители предпочитат компютърните устройства на Apple, разкри проучване на компанията Jamf сред 580 мениджъри, шефове на фирми и представители на ИТ индустрията.

52% от анкетираните организации позволяват на служителите сами да избират компютрите, на които ще работят. Оказва се, че 72% от служителите в тези компании са предпочели Mac компютри.

Близо половината (49%) от компаниите пък дават възможност на служителите да изберат мобилно устройство за работата си. iPhone и iPad са предпочитани с вот от 75%. В същото време само 25% от служителите избират да работят със смартфони и таблети под управление на Android.

Над две трети (68%) от анкетираните споделят, че възможността да избират операционната система и устройството, с което да работят, им позволява да повишат продуктивността си. 77% казват, че ще останат в компанията, ако тя им даде такъв избор.

Коментари по темата: „Техниката на Apple най-желана в офисите”

добавете коментар...

  1. Поет

    Зависи с какава работа се занимавате…
    Аз като саунд дизайнер и аудио рекординг специалист предпочитам MacOS пред Windows.
    А ако ги имаше плъгините който ползвам под Линукс вероятно щях да избера Линукс. Аудио драйвер съпорта на външни аудио карти също не е на ниво под Линукс…

  2. Hdd

    Повечето го правят за имиджа и популярността според мен, не заради улесняване на работата. Дори при мои колеги има усложняване и доста compatibility проблеми с маковете, но всичко се прощава на лююбимата марка 😉 – облъчването е много силно.

  3. Гошо

    Всичките ми колеги и приятели които имат iphone казват, че е заради марката и изработката, иначе че е с най-скапаната OS.

  4. Иван

    Хората имат право на мнение и това не ги прави “гъзари”.Ако имаш лична техника на Apple,нормално е да искаш такава и на работа!

  5. TheQ

    А ако ги запитате тези служители, как точно мислят, че това ще подобри продуктивността им, надали бихте получили смислен отговор.
    Аман от “гъзари” !

Коментар