Майкрософт и Coursedot ще обучават ИТ специалисти

Инициативата на Майкрософт България и Coursedot отговаря на едно от най-големите предизвикателства пред Европейския съюз – дигиталните умения и знания, посочи Мария Габриел

Майкрософт България и нейният партньор Coursedot ще обучават ИТ специалисти по програмата Microsoft Certification Lab, стана ясно днес на специално събитие в София с участието на мениджърите на двете компании и еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

„Днешната инициатива отговаря на едно от най-големите предизвикателства пред Европейския съюз – дигиталните умения и знания. Към днешна дата в Европа липсват 350 000 ИТ специалисти, като до 2020 г. те ще бъдат 500 000. Това е сфера, в която са необходими ежедневни усилия, а те са възможни само със съдействието на партньори като Майкрософт“, посочи Мария Габриел.

В предстоящите обучения фокусът на участниците ще бъде насочен към Microsoft Azure – глобална хибридна облачна услуга на компанията, достъпна в 140 страни по света, подчерта Калин Димчев. „Azure набира все повече популярност сред потребителите и Майкрософт регистрира 120 000 нови абонамента месечно, а употребата на изчислителни ресурси в Azure бележи ръст повече от два пъти на годишна база“, каза той.

„Нуждата на пазара на труда от специалисти в областта на облачните технологии расте всеки ден и целта на Microsoft Certification Lab е да създаде сертифицирани специалисти, които могат да отговорят на все по-високите изисквания на технологичните компании“, добави Теодор Панайотов, изпълнителен директор на Coursedot.

Microsoft Certification Lab ще служи като инкубатор за таланти, професионалисти и специалисти, които искат да развият уменията си и да бъдат подготвени за бъдещото търсене и тенденции на ИТ пазара. Участниците ще получат достъп до разнообразни обучителни материали и активности – лаборатории, практически тестове, ръководства и програмата Microsoft Certified Trainer.

Коментар