AMD пуска първите си 7-нм чипове още тази година

7-нанометрови чипове на AMD за видеокарти и сървъри ще излязат през настоящата година

AMD ще пусне първите си чипове, изготвени по 7-нанометров технологичен процес, още през настоящата година, съобщи специализираният в процесорите сайт WCCF Tech.

Очаква се първо да излезе 7-нм графичен процесор Vega GPU за професионални видеокарти Radeon. Геймърски видеокарти Navi с GPU по 7-нм технология ще излязат през следващата година.

Новият ускорител Radeon Instinct няма да бъде единственият продукт на AMD през 2018 г., базиран на 7-нм чип. До края на годината компанията ще пусне и първите си сървърни CPU, произведени по 7-нм технологичен процес. Подробности за тях липсват.

През 2018 г. ще се появят и потребителски процесори на AMD от ново поколение. Оказва се, че докато Intel за пореден път отлага прехода към 10-нм процесори, AMD ще изпревари своя конкурент и още тази година ще пусне 7-нм CPU – нещо, което беше немислимо преди две години.

Коментари по темата: „AMD пуска първите си 7-нм чипове още тази година”

добавете коментар...

  1. Иван

    По коя технология е важно да се знае? Tri-gate transistors на Интел ли? Това мерене на прехода вече е доста разтегливо. Може да е 7 нм, а площа на прехода да е по-голям от този на Интел. Това е спекулация и маркетинг!

Коментар