Xiaomi става голям играч и на пазара за телевизори

След успехите на пазара за смартфони Xiaomi навлиза уверено и в бизнеса с телевизори. През февруари т.г. китайският бранд се нареди сред Топ 10 на водещите производители на телевизори в света, а данни за март сочат второ място за компанията на пазара в Китай.

Телевизорите Xiaomi стават все по-популярни, като през миналия месец продажбите в Китай са превишили 550 хиляди броя, съобщава Mydrivers.com. Този резултат превръща Xiaomi във втория по големина доставчик на телевизори в страната.

Първите телевизори на Xiaomi от линията Mi TV се появиха на пазара през 2013 г., като оттогава досега компанията многократно обнови гамата си, предлагайки модели в най-различни ценови категории.

Данните за февруари отреждат първо място на Samsung на световния пазар за телевизори. Корейският лидер е следван от LG, а третата позиция е за китайската TCL.

Място в Топ 5 намират още Hisense и Sony. Xiaomi влезе в Топ 10 през февруари, като пред нея в местата от 6 до 9 се нареждат брандовете Philips, Skyworth, Sharp и Panasonic.

Коментар