Екипът на Мусала Софт се разрасна до 550 души

„Фокусирани сме върху креативността и иновациите“, каза Делян Лилов, основател и изпълнителен директор на Мусала Софт

През последната година към екипа на Мусала Софт са се присъединили над 170 нови специалисти, с което в настоящия момент служителите на компанията наближават 550.  Плановете са до 2020 г. екипът да достигне 1000 души, съобщиха от компанията по повод 18-тата си годишнина.

Над 70% от служителите на Мусала Софт са професионалисти с опит, а хората на начинаещи позиции са 16%, по данни от фирмата. Над 90% от приходите на компанията са от работата й за стратегически клиенти – водещи международни компании в области като ИКТ, телеком, финанси, държавни институции и др.

„Ние работим с големи влиятелни международни компании, които формират бъдещето на света. Фокусирани сме върху креативността и иновациите“, каза на годишната среща на служителите Делян Лилов, основател и изпълнителен директор на Мусала Софт.

Около 20% от приходите идват от IoT проекти, 27% са от проекти, свързани с големи данни и анализ, и над 10% – от клауд проекти. Разработката на класическите и изключително важни корпоративни ИТ системи съставлява около 30% от приходите, уточниха от компанията.

Мусала Софт активно проучва възможността за откриване на нови локации, където да привлече още таланти, за да продължи да расте. В целите на компанията е да открие нов офис извън Европа до 2020 г.

„Нуждаем се от професионалисти, които са наистина добри в съвместната работа. Стойността на това да имаш наистина добри екипи ще става все по-голяма, а компаниите с такива екипи ще бъдат по-успешни“, сподели Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

Според нея, предстои много от професиите в областта на информационните технологии да бъдат автоматизирани и това е причината креативността, нестандартното и иновативно мислене да бъдат все по-ценни.

Коментари по темата: „Екипът на Мусала Софт се разрасна до 550 души”

добавете коментар...

  1. ха

    Като видим какъв мишмаш им е дейността – ами не са никак апетитна хапка за купуване. Съвсем по друг начин (доста структурирано) изглеждаше Телерик преди да я купят.

    Ако все пак ще се продават, то над 100 милиона няма да хванат, а по-скоро ще е и двойно по-малко.

  2. ~

    Аре, и тия ще се продават …

    Прекомерното разрастване на компании е 99% индикация, че се раздува пазарната капитализация.

Коментар