MacX Video Converter Pro – конвертира, компресира и обработва 4К видео с най-висока скорост

MacX Video Converter Pro включва всички необходими функции за обработка на 4К видео

Видеото с резолюция 4К вече е навсякъде – в популярни портали като YouTube и Netflix, на Blu-ray дискове и 4К телевизори, на геймърски машини и проектори. То може да се заснеме не само с професионална техника, но и с потребителски устройства като DSLR камери, екшън камери от рода на GoPro, смартфони iPhone или Android, дронове и др. На практика, всеки потребител може да генерира, споделя и ползва 4К съдържание.

Новият 4К видео формат е огромна стъпка напред спрямо HD видеото, предлагайки резолюция 3840×2160 или 4096×2160 пиксела, което означава минимум 8 милиона пиксела или 4 пъти повече отколкото на един Full HD телевизор 1920×1080.  Несъмнено, 4K резолюцията ни дава много по-добро качество на изображението, със забележителна яснота и острота, в сравнение с HD, заради повечето пиксели.

Но макар, че става все по-достъпно за заснемане, 4К видеото е съпроводено с редица проблеми. Най-очевидният от тях е големият обем на 4К файловете, които заемат твърде много памет в смартфона, твърдия диск или облачното хранилище, не могат да се споделят в YouTube, Facebook и други социални мрежи или пък са несъвместими с видео редакторите, заради конфликт на форматите.

Ето защо се налага допълнителни обработки, като компресиране – за да бъде намален размерът на видеото, преобразуване на формати, редактиране на видео клиповете и настройка на параметрите. Тези операции – в частност, скоростта, с която се извършват, и качеството на изпълнението им – са от ключово значение за пълноценното потребителско изживяване с 4К видео.

Когато си имате работа с 4К видео, може да ви се наложи да правите неприемливи компромиси – например, да чакате дълго време за компресиране на видеото, да се примирите с влошено качество след компресирането или да се занимавате с тежко, времеотнемащо преобразуване (конвертиране) на видеоформати и резолюции. Така ще бъде, ако не изберете подходящ инструмент за тези цели.

Правилният избор

Можете да се доверите на MacX Video Converter Pro – най-доброто и най-бързо цялостно, „one-stop” решение за всички необходими обработки на 4К видео, така че да получите компактен файл, без загуба на качество, който се съхранява, споделя и възпроизвежда без никакви проблеми. С тази програма за Mac компютри можете да компресирате, конвертирате, редактирате и настройвате параметрите на 4К видеото, като получавате като бонус и възможност за даунлоуд и запис на видео от YouTube, например.

MacX Video Converter Pro компресира и конвертира 4К, HD видео без загуба на качество

MacX Video Converter Pro ще ви даде точно това, което очаквате от един софтуер за безпроблемна обработка на 4К видео:

  • конвертира гладко 4К в HD видео;
  • компресира видео в H.265/HEVC за намаляване с до 50% на размера на файла;
  • запазва качеството на оригиналното видео след компресията;
  • конвертира видео с най-високата възможна скорост – 5 пъти по-бързо от конкурентни продукти.

Така например, с помощта на тази програма можете да конвертиране входящ файл с размер 10GB до такъв с размер 1GB само за 5 минути!

Хардуерно ускорение от ниво 3

MacX Video Converter Pro е най-бързият инструмент за обработка на видео, благодарение на уникалното хардуерното ускорение на ниво 3, поддържано от програмата. Хардуерното ускорение използва възможностите за масивна паралелна обработка на графичния процесор (GPU), като така разтоварва централния процесор (CPU), съкращава времето за обработка и намалява консумацията на енергия.

MacX Video Converter Pro е най-бързият конвертор на 4К видео, благодарение на хардуерно ускорение от ниво 3

Хардуерното ускорение при работа с 4К видео може да бъде на три нива. На ниво 1 се извършва само хардуерно декодиране, ниво 2 включва хардуерно декодиране и хардуерно кодиране, а ниво 3 обхваща целия процес – хардуерно декодиране, хардуерно кодиране и хардуерна обработка, т.е. софтуерът делегира права на GPU-то да извърши всички операции с обработката на видео.

99% от програмите за видео не поддържат хардуерно ускорение от ниво 3. Това обаче не важи за MacX Video Converter Pro, която се явява единственият в класа си инструмент с хардуерно ускорение на ниво 3 (с поддръжка на GPU-та на Intel, Nvidia и AMD), в резултат на което постига 5 пъти по-висока скорост, в сравнение с най-близкия си конкурент. Превъзходството на MacX Video Converter Pro в скоростта на обработка се потвърждава от сравнителните тестове с популярни други програми.

Така например, при обработка на 4K видео с продължителност 4 мин. и 29 сек.,  MacX се нуждае от 1 минута, за да компресира от 4K към 1080p, докато същата операция отнема 6 мин. и 42 сек. на конкурентната програма Handbrake. Освен това MacX използва висококачествен енджин, технологии за деинтерлейсинг и режим за автоматично копиране (Auto Copy Mode), за да гарантира, че изходящото видео ще има същото качество като оригинала.

MacX Video Converter Pro има сериозни предимства спрямо конкурентни продукти

Конвертиране на видео с няколко клика

Работата с MacX Video Converter Pro е лесна и няма да ви затрудни, дори ако сте начинаещи. Можете да конвертирате вашето 4K видео към желания формат, без загуба на качество, само с няколко стъпки, след като си свалите програмата от сайта на разработчика за Mac OS X 10.5 или по-нова версия.

Стъпка 1: Заредете 4K видеото в програмата. За целта натиснете бутона Video в горния ляв ъгъл, навигирайте до файла, който желаете да конвертирате, и кликнете Open. Можете да импортирате няколко файла за конвертиране.

Стъпка 2: Изберете профил за изходящия файл – от изскачащия прозорец. Програмата поддържа множество готови профили, които покриват видео формати с общо предназначение, смартфони iPhone, таблети iPad, Windows PC, Android смартфони и таблети. Можете също да конвертиране SD видео към 4К, достъпни са и редица други опции.

Стъпка 3: Стартирайте процеса на конвертиране. След като натиснете бутона RUN, започва видеобработката с хардуерно ускорение!

Несъмнено, ако се нуждаете от 4k видео конвертор, който е способен да извършва всички обработки безпроблемно – конвертиране, компресиране, редактиране на видео, даунлоуд и ъплоуд на големи 4k видеа, MacX Video Converter Pro е правилният избор. Тази програма има предимство в скоростта на операциите и поддържаните функции. Ето обобщено кои са основните й възможности:

♦ Обработва 4K, HD видео с най-висока скорост:

  • компресира големи 4k видеа към 1080P, 720P и265/HEVC с цел спестяване на сторидж пространство;
  • конвертира 4K, HD видеа, записани с iPhone, камера или GoPro, в MP4, MOV и над 200 други формата, съвместими с всички видео редактори и плейъри;
  • конвертира 4K, HD видеа, за да ги направи съвместими с iPhone, iPad, Android, таблети и други устройства;
  • настройва параметри като кадрова честота, битрейт, кодек и др.;
  • редактира 4K видео, вкл. подрязване, сливане, изрязване, добавяне на воден знак и субтитри;
  • най-висока скорост на видео обработка, благодарение на уникално хардуерно ускорение от ниво 3;
  • изходящо видео без загуба на качество, благодарение на напредналия енджин и технология за деинтерлейсинг.

♦ Сваля 4K, HD видео от YouTube и над 300 други сайта

♦ Записва Mac екрани и снима видео с вградената камера на Mac

Можете да се възползвате от всички тези възможности на MacX Video Converter Pro, като си изтеглете безплатна пробна версия на програмата. Обикновено, тя струва $59,95 (в момента се предлага на специална цена от $29,95), но имате шанс да я получите и напълно безплатно, ако участвате в проучване за видео заснемането. Всеки ден първите 1000 участници в проучването получават безплатно копие на подаръчната версия на програмата. Нещо повече, имате шанс да спечелите награда от рода на GoPro екшън камера, сгъваем трипод за снимане или копие на MacX Video Converter Pro.

Даунлоуд: MacX Video Converter Pro (съвместима e с операционни системи Mac OS X Leopard/Snow Leopard/Lion/Mountain Lion/Mavericks/Yosemite/El Capitan/macOS Sierra/macOS High Sierra).

Коментар