Android P идва с AI технология за пестене на енергия

Изкуствен интелект ще управлява захранването и яркостта на устройствата под управление на Android P

Google разкри подробности за следваща версия на своята мобилна платформа. Това стана на конференцията за разработчици Google I/O в Маунтин Вю, Калифорния, където бе представена публична бета версия на Android P.

Новата ОС е достъпна в момента за повече от 10 модела смартфони, вкл. серията Pixel, Essential Phone, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S и очаквания OnePlus 6. Платформата идва с функция за пестене на енергия чрез интелигентно управление – с помощта на изкуствен интелект – на захранването и яркостта и затваряне на рядко използвани приложения.

Android P поддържа изрязани в горната част дисплеи, подобно на iPhone X, и управление с жестове, сходни с тези на епълския флагман, благодарение на което броят на бутоните на главния екран намалява от три до един, а при необходимост системата показва бутон „назад“.

Информационният панел Dashboard предлага статистика за използване на устройствата. В допълнение, новата ОС позволява задаване на ограничения за използване на приложения и време за сън, при което целият интерфейс става черно-бял и се включва режимът „не безпокой“.

Функция Slices пък интегрира възможности от приложенията в операционната система и търсенето в Google. Така например, можете да извикате такси направо от търсенето, без да отваряте ръчно съответното приложение.

Google пусна предварителна версия (превю) на Android P за разработчици през март т.г., а второто превю стана достъпно заедно с публичната бета версия, представена вчера. Стабилна версия на системата се очаква през третото тримесечие на 2018 г.

Коментари по темата: „Android P идва с AI технология за пестене на енергия”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ai skynet

Коментар