Kapsch и Nortel внедряват IPC в компаниите на mobilkom austria group

Mobilkom austria group избра Kapsch CarrierCom и Nortel за внедряването на изискванията по Vodafone Intelligent Packet Core (IPC). Това решение ще даде възможност на mobilkomaustriagroup да предложи по-гъвкави тарифни опции на клиентите си: клиентската сметка ще се калкулира спрямо услугите ползвани от клиента, продължителността на ползване на услугата и количеството на изтеглени данни. IPC технологията дава възможност на оператора да включи в портфолиото си голям набор от предплатени услуги и услуги за абонати. За компаниите Kapsch CarrierCom и Nortel, това е първата поръчка, която те получават от mobilkom Austria и компаниите в групата – МобилТел в България, Vipnet в Хърватия, Si.mobil в Словения и mobilkom Liechtenstein в Лихтенщайн.

От една страна мобилните радио-комуникационни технологии от типа GPRS, EDGE, UMTS и HSDPA увеличават спектъра от услуги, предназначени за на крайния клиент. Същевременно с това обаче, те поставят операторите пред нови предизвикателства от гледна точка на администриране на билинг процесите и оптимизация на услугите. Днес от първостепенна важност е да се предлагат на клиентите гъвкави тарифни опции и да се калкулират сметките на база на съдържанието и количество изтеглени данни. „Ние търсехме решение, което да може да отговори на нуждите на всички компании от mobilkom austria group и избрахме Kapsch CarrierCom и Nortel въз основа на дългогодишния им опит в бранша”, каза инж. Hans Pichler – директор „Технологии” в mobilkom austria group.

Посредством IPC технологията ще се генерира цялата информация, относно Интернет поведението на клиента и същата ще се прехвърля към билинг системата в реално време. По този начин, клиентите ползващи предплатени услуги ще могат да се информират online за баланса по сметката си. IPC също дава възможност на оператора да анализира трафика на данни по-ефективено и да оптимизира работата на мрежата, предназначена за клиенти ползващи услуги, свързани с мобилна телефония. IPC поддържа и вече въведените решения за ускоряване трафика на данни.

„Гордеем се, че mobilkom austria group избра нас да доставим и внедрим това решение”, каза Thomas Sch?pf – член на борда на директорите на Kapsch CarrierCom. „Тази поръчка за всички компании от mobilkom austria group представлява крайъгълен камък в историята на нашата компания.” Kapsch CarrierCom и Nortel са изградили и мрежата на mobilkom аustria за GSM и GPRS услуги. В UMTS проектите, двете компании са доставчици на mobilkom austria  на основнатаи безжичната мрежа. „Заедно, ние демонстрираме компетентността си, придобита от участие в голям кръг от проекти. За на е успех, че сега сме избрани за доставчици и на цялата група”, коментира Cyrill Busslinger – управляващ директор на Nortel Austria.

Коментар