Consumer Reports: Не препоръчваме Tesla Model 3

Влиятелното американско списание Consumer Reports не препоръчва покупката на електромобили Tesla Model 3. Според специалистите, седанът има съществени недостатъци, предаде Ройтерс.

В частност, изтъква се неефективната спирачна система, в резултат на която спирачният път на Tesla Model 3 е по-дълъг, отколкото на останалите леки автомобили. Освен това са критикувани труднодостъпните елементи за управление.

Според представител на Tesla обаче, собствените тестове на компанията показват по-къс спирачен път. Освен това, за разлика от други автомобили, недостатъците на Tesla се коригирали чрез обновление на софтуера.

Базовата версия на Tesla Model 3 струва 35 000 долара, докато вариантът с пълно комплектуване, с изключение на автопилот, се продава за 78 000 долара. В свои изявления шефът на компанията Илон Мъск обвързва съдбата на Tesla с успеха на Model 3.

Коментари по темата: „Consumer Reports: Не препоръчваме Tesla Model 3”

добавете коментар...

  1. asdf

    Само с визуален дизайн не става. След като го видиш, трябва и да го пипнеш. Шегата на страна:
    Основният проблем на Тесла е, че са подценили как ще върви цялостното производство – скоростта и качеството на поточните линии. Те има предварително продадени коли за години напред, които изобщо няма да успеят да произведат. Това значи, че са много успешни от към маркетинг. За техническите и потребителски качества на автомобилите няма да коментирам, понеже не съм ги пробвал. Но за производство в такива големи размери ти трябва специфичен know-how и опит трупан с години. За това големите авто-производители не се страхиват от Тесла.

Коментар