Microsoft ще помага на Китай в изкуствения интелект

Над 5000 специалисти работят в R&D центъра на Microsoft в Китай

Microsoft ще използва своите ресурси и партньорски връзки, за да предостави иновативни решения и инструменти на китайски разработчици в сферата на изкуствения интелект, съобщи Digitmes.com.

В новината си тайванската медия се позовава на изявление на Хари Шум, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Artificial Intelligence and Research Group в Mircosoft, по време на конференцията „2018 Microsoft AI Innovate“ в Пекин с участието на над 1000 разработчици.

Именно в Китай е разположен най-големият R&D център на Microsoft извън САЩ. Там работят повече от 5000 специалисти на компанията, броят на партньорите й е около 17 000, а на корпоративните потребители – над 110 000. По информация от компанията, нейните решения се ползват от 400 000 разработчици на софтуер и от над 100 000 разработчици в AI сферата.

Самата Microsoft започна разработка на изкуствен интелект през 1990 г. Към направленията, които стимулират активното развитие на AI технологиите, Microsoft причислява обработката на големи данни, облачните изчисления и дълбокото обучение.

Коментар