PlayStation Home отваря врати за празниците

Дългоочакваният сайт за социални контакти между потребителите на Sony PlayStation вчера беше пуснат под формата на отворена бета версия, съобщава ВВС.
PlayStation Home ще даде възможност на геймърите да създадат свой аватар и да контактуват с други потребители в 3D среда – да си разменят писмени съобщения, да ги канят в собствения си „дом”, а скоро ще могат да си обменят музика и видео.
PS Home ще бъде безплатен за всички регистрирани потребители на PlayStation Network. Но Sony възнамерява да извлече печалба от новата услуга като предложи на играчите да купуват нови дрехи за техните аватари и по-луксозни домове. Предвижда се също така и добавянето на реклами на билбордове и видео екрани.
Концепцията за виртуален клуб за срещи на собственици на PlayStation се развива от няколко години, но тя беше официално обявена в началото на 2007 г. Причината за забавянето е в някои технически ограничения на предишната конзола PS2. Доброто прекарване в социалната мрежа от ново поколение на Sony изисква една стабилна 3D среда и бърз интернет достъп, на каквито се радват собствениците на PS3.

Коментар