Излизат обновени Nokia 5.1, Nokia 3.1 и Nokia 2.1 с чист Android

Новите модели Nokia са винаги актуализирани с последните иновации на Google

HMD Global подновява портфолиото си от смартфони Nokia с Android, като обяви вчера в Москва предстоящата поява на Nokia 5.1, Nokia 3.1 и Nokia 2.1. Новите смартфони ще предложат достъп до най-новите услуги на Google, като например Google Assistant.

Триото смартфони продължава да предоставя чист, сигурен и актуален Android. „Водени сме от отзивите, които потребителите дават за нашите продукти. Те ни казват, че обичат своите смартфони Nokia с Android. С новите модели предлагаме по-големи екрани, повече мощ в гамата, с подобрения на процесорите за 50% по-висока производителност“, заяви Юхо Сарвикас, главен продуктов директор, HMD Global.

Nokia 5.1: предефиниране на една непреходна класика

Смартфонът Nokia 5.1 надгражда класическия дизайн на предишното поколение. Това е сравнително компактен и стилен модел, който получава своята структурна цялост от моноблок алуминий серия 6000, галванизиран и полиран, за да се получи изящна сатенена повърхност и усещане в ръката.

Nokia 5.1 е сравнително компактен и стилен модел, който получава своята структурна цялост от моноблок алуминий

Новият Nokia 5.1 идва с 0,3-инча по-голям дисплей, в тяло с 2 мм по-тясно от предшественика си, прецизно внимание към най-фините детайли, като хармонизиране на заоблените ръбове на екрана с ъглите на телефона, за да получи едно компактно, джобно устройство.

Моделът предлага и по-висока разделителна способност на 5,5-инчовия Full HD+ дисплей, със съотношение 18:9. Смартфонът е мощен, с 2,0GHz MediaTek Helio P18 осемядрен процесор, като осигурява добра цялостна производителност – с 40% по-бърз и по-мощен от предишното поколение, за гладко изпълнение на повече задачи наведнъж.

Вградени са нова 16-мегапикселова основна камера с автофокус с фазово мерене и широкоъгълна предна камера. Сензорът за пръстови отпечатъци е преместен в задната част на телефона, за да можете да го отключите с показалец или да платите лесно с NFC чрез Google Pay.

Nokia 5.1 ще се предлага в три класически цвята: мед, закалено синьо и черно, който ще е наличен няколко седмици по-късно

Nokia 3.1: Хармония от материали и производителност

Новият Nokia 3.1 е резултат от синергията между използвани материали, дизайн и производителност. Красиво извит екран се топи в тънките шлифовани алуминиеви страни с форма на диамант, за да осигури хармония на материалите.

Nokia 3.1 е най-достъпният модел на компанията с 18:9, 5,2-инчов HD+ дисплей

Смартфонът е с точния размер за използване с една ръка. Той е най-достъпният модел на Nokia с 18:9, 5,2-инчов HD+ дисплей, предоставящ по-голямо съдържание с един поглед, а 2.5D-извитият екран е защитен от Corning Gorilla Glass.

Nokia 3.1 работи с MediaTek 6750 – осемядрен чипсет, с два два пъти повече ядра и 50% увеличение на производителността спрямо предшественика си. Моделът идва с модернизирана 13-мегапикселова камера с автофокус. Благодарение на пълния набор от сензори, които обикновено се намират само в премиум модели, с Nokia 3.1 ще се възползвате максимално от популярните приложения за добавена реалност като Pokemon Go.

С този модел можете също така да платите с NFC в Google Pay и да заснемете цяла сцена с панорамно изображение. Новият Nokia 3.1 ще се предлага в три цвята: син/мед, черен/хром и бял/желязо

Nokia 2.1: с батерия, която издържа два дни

Моделът отговаря на по-продължителната нужда от развлечения за потребители, които винаги са в движение. Nokia 2.1 идва с 2-дневен живот на батерията, голям 5,5-инчов HD екран и двойни стерео високоговорители на предния панел.

Nokia 2.1 идва с 2-дневен живот на батерията и голям 5,5-инчов HD екран

Огромната батерия от 4000 мАч на Nokia 2.1 вече се зарежда още по-бързо, а HD дисплеят е с почти 20% по-голям размер от предшественика си. Двойни високоговорители с детайлна 3D форма от неръждаема стомана дават завладяващ стерео звук.

Смартфонът Nokia 2.1 се откроява с метални акценти. Той има лъскав, закръглен и ергономично проектиран, поликарбонатен гръб, който предпазва телефона от драскотини и го запазва здрав и привлекателен за по-дълго.

Подобрената мобилна платформа Qualcomm Snapdragon 425, 64-битова версия, дава 50% по-висока и стабилна производителност при работа с няколко приложения. Налични са 5MP предна и 8MP основна камера с автофокус.

Новият Nokia 2.1 ще се предлага в три метални комбинации: син/мед, син/сребрист и сив/сребърен.

Създадени в партньорство с Google

Nokia 5.1 и Nokia 3.1 влизат в семейството на Nokia 8 Sirocco, Nokia 7+ и Nokia 6.1 с програмата Android One на Google. Тези устройства предлагат повече пространство за съхранение и по-дълъг живот на батерията, както и последни иновации, задвижвани от изкуствен интелект на Google.

Двата модела ще получават три години обновяване на системите за сигурност и две години обновяване на операционната система, гарантирано от програмата Android One. Това ги поставя сред най-сигурните телефони, винаги актуализирани с най-новите услуги на Google, като Google Assistant и Google Photo с безплатна, неограничена памет за съхранение на снимки с високо качество.

В същото време, Nokia 2.1 идва с Android Oreo, версия Go, предназначена за смартфони с 1GB RAM или по-малко. И трите телефона са готови за Android P. Цените на устройствата все още не са обявени от Nokia.

Коментар