AMD EPYC поддържа сървър на Cisco с най-висока плътност

Cisco UCS C4200 е системата с най-висока плътност на Cisco по отношение на процесорните ядра

AMD и Cisco обявиха нова сървърна платформа, базирана на процесорите от серия AMD EPYC 7000 и проектирана за клъстерирани работни натоварвания – Cisco UCS C4200 рак сървърно шаси и Cisco UCS C125 M5 рак сървърен модул.

Сървърното шаси C4200 за монтаж в шкаф (рак-маунт шаси) побира до четири рак сървърни модули – UCS C125 M5, като всеки от тях поема до два AMD EPYC процесора с до 32 ядра на чип, което прави общо до 256 ядра в едно шаси.

Това е системата с най-висока плътност на Cisco по отношение на процесорните ядра и на нейна база успешно могат да се изграждат облачни платформи и информационни центрове за анализ на финансови пазари.

Междувременно, AMD съобщи, че ще разкрие иновационни, високопроизводителни продукти на прес-конференция и уебкаст от предстоящото изложение Computex 2018 в Тайпе, Тайван, което започва на 6 юни.

Президентът и СЕО на компанията д-р Лиса Су и старши вицепрезидентът и управител на поделението за изчислителни и графични продукти Джим Андерсън ще дадат информация за текущите и очакваните технологични разработки на AMD. Предаване на живо по интернет ще бъде достъпно от страницата на AMD за Computex.

Коментар