Батерии вече се зареждат директно през USB порт

На пазара от известно време се предлагат зареждащи устройства за батерии, които се включват не към контакта, а към USB порт. Британската компания USBcell обаче е отишла още по-далеч с разработката на нов тип презареждащи се батерии, които не се нуждаят от допълнително зарядно устройство.

Идеята, която USBcell реализира, е проста и гениална – батерии, който директно се включват към USB порта. Горната половина на батерията, завършваща с положителния й полюс, представлява своеобразно капаче. Когато то се отвори, батерията може да се зарежда директно от USB порта.

Времето, за което батериите на USBcell се зареждат, е около 5 часа. За сравнение, при използване на зареждащо USB устройство времето достига до 16 часа.

В момента иновационните батерии се предлагат само във варианти АА, на цена от $25 за чифт. От USBcell обаче планират скоро да пуснат в производство всякакви разновидности на своя продукт. Компанията предвижда също така да създаде и батерия за мобилни телефони, която се зарежда директно през USB порта.

Коментар