iOS 12 стартира приложенията с 40% по-бързо

Приложенията за iPhone ще се стартират много по-бързо с новата версия iOS 12

Новата мобилна платформа iOS 12, обявена вчера от Apple на конференцията за разработчици WWDC 2018, идва с редица подобрения, нови функции и повишена производителност.

Така например, Apple твърди, че приложенията в iOS 12 ще стартират с 40% по-бързо, спрямо предходната версия, клавиатурата ще работи с 50% по-бързо, а камерата – с цели 70%.

В новата ОС е добавено разширение Shortcuts за гласовия помощник Siri, благодарение на което виртуалният асистент може да работи във всяко приложение. Става възможно също така да се записват предварително команди и ключови фрази за Siri.

Apple е добавила в iOS 12 и персонализирани анимирани емоджи под името Memoji, които копират емоциите и индивидуалността на реалния събеседник.

Потребителите на iOS 12 ще могат да контролират времето за работа с устройствата си посредством новата функция Screen Time. Освен това FaceTime вече поддържа групови видеоразговори с участие на 32 души, а технологията Face ID е способна да разпознава две лица.

Apple представи още обновена платформа, на която разработчиците могат да създават единни пространства с допълнена реалност и постоянни обекти, свързани с конкретни места, да задействат разпознаване на обекти и изображения.

Новата версия iOS 12 ще поддържа устройствата, които са в списъка и на iOS 11. Публично достъпна бета-версия на платформата ще излезе през юни, а финалната версия се очаква наесен.

Коментари по темата: „iOS 12 стартира приложенията с 40% по-бързо”

добавете коментар...

  1. Аман

    Саму Аппле уеееее!!!

  2. Дико

    Чак 40%… Евентуално на 5ците… С 6S не се усеща толкова драматично.

    Камерата дори аз я усещам да се стартира по-бързо.

    Клавиатурата също се усеща по-добре. 😉

Коментар