Паневропейска група придоби ИТ фирма с 12 млн. лв. оборот у нас

За 11 години, откакто е на пазара, Куестерс създаде кариерни възможности за близо 1000 софтуерни инженери в региона

Британско-българският холдинг Куестерс (Questers), специализиран в дистрибутираната разработка на софтуер, обяви, че е придобит изцяло от технологичната група Панопли (The Panoply). Стойността на сделката не се съобщава.

Куестърс оперира развойни центрове в София и други локации в региона на Източна Европа и си партнира стратегически със световни компании като Ocado Technology, Funding Circle, Accenture Strategy, Deutsche Borse и други за увеличаване на софтуерния им капацитет.

„За 11 години създадохме дългосрочни кариерни възможности за близо 1000 софтуерни инженери в региона. Привлякохме и работим с десетки компании от цял свят за развиване на стратегическите им планове, директно подкрепяйки налагането на България като световна ИТ дестинация”, сподели Александър Дрангажов, CEO на Куестърс.

Той вярва, че като част от новата група, Куестерс ще изгради още по-задълбочени партньорства и ще се наложи като двигател за растежа на останалите компании.

Панопли е бързо растяща паневропейска група, създадена от взаимно допълващи се технологични компании с общи ценности, подкрепящи креативността и партньорството помежду им и при подхода към клиентите при разрешаване на комплексни бизнес проблеми.

„Виждаме в Куестерс ключов елемент за нашия бизнес и планираме да развиваме този изключителен технологичен талант, с което ще помогнем за разширяване на капацитета и възможностите на нашите клиенти. Изцяло се ангажираме с развитието на София и другите локации като центрове за високотехнологична експертиза”, коментира сделката Нийл Ганди, главен изпълнителен директор на Панопли.

След придобиването, настоящото ръководство на Куестерс ще остане изцяло ангажирано в компанията, подпомагайки очакваното публично предлагане на групата на лондонската борса по-късно тази година със символа TPX.

В резултат на това Куестърс ще се ребрандира като TPX Questers, в синхрон с останалите бизнеси от групата. За миналата година оборотът на компанията в България възлиза на 12 млн. лева, гласи официалното съобщение по повод на сделката с Панопли.

Коментар