Виваком пусна услуги по оптична мрежа и в Перник

Оптичната мрежа на Виваком дава бърз достъп до иновативни фиксирани услуги

Перник стана поредният град с оптична мрежа от Виваком. От този месец над 9000 домакинства в града имат достъп до интерактивна телевизия и фиксиран високоскоростен интернет. 

Оптичната технология дава бърз достъп до две иновативни фиксирани услуги на Виваком – интернет със скорост до 900 Mbps и актуалната в момента интерактивна телевизия. Освен висока скорост, оптичната мрежа осигурява и по-голяма стабилност на интернет връзката, независеща от метеорологичните условия.

Интерактивната телевизия от Виваком поддържа редица възможности, които помагат на потребителите да гледат каквото поискат в удобно за тях време. Зрителите могат да спират предаване на пауза, да връщат назад и да превъртат напред, да избират от минали предавания и да гледат на запис пропуснатия мач или сериал – функцията ТВ Архив съхранява излъченото през последните 7 дни телевизионно съдържание.

За клиентите на телекома са предвидени също възможности за подреждане на каналите в IPTV по собствен избор, създаване на списък с любими филми и предавания и дори гледане на два канала едновременно. Не на последно място, зрителите имат голям избор за видео съдържание от каталог с над 6 000 заглавия, част от IPTV платформата на телекома.

Перник е 24-тото населено място в България с оптично покритие и достъп до IPTV услуги от Виваком. Телекомът следва план за разширяване на оптичната си мрежа до над 1 120 000 домакинства в цялата страна.

Коментари по темата: „Виваком пусна услуги по оптична мрежа и в Перник”

добавете коментар...

  1. vaskojord

    Перник – в кв. Тева,кога ще има резултат !

Коментар