Accenture удвоява екипа си у нас до една година

България е изключително важен технологичен център в Югоизточна Европа, заяви  Кириакос Сабатакакис, регионален директор на Accenture

Рязко увеличаване на екипа си у нас планира глобалният доставчик на услуги и решения Accenture – компания с над 440 хиляди служители в 120 държави по света, стана ясно днес на пресконференция в София.

Accenture наема професионалисти с опит и квалификация в Java, SAP Hybris, Salesforce и Adobe за своите високотехнологични центрове в София и Пловдив. Компанията ще увеличи броя на квалифицираните технологични специалисти в България от 140 на 300 през следващите 12 месеца.

Българският екип е част от международната мрежа от високотехнологични центрове на Accenture, които обслужват клиенти в над 120 държави по целия свят. Компанията ще привлече както опитни ИТ специалисти, така и млади таланти със солидна академична подготовка и страст към технологиите.

„Тъй като България е изключително важен технологичен център в Югоизточна Европа, планираме да наемем повече талантливи хора в офисите ни в София и Пловдив, за да засилим дейността си на регионално ниво”, каза Кириакос Сабатакакис, регионален директор на Accenture за България и Гърция.

„Искаме да изградим комбинирани екипи с висока квалификация във вече утвърдени и в нови технологии, използващи актуални методологии като Agile, Continuous Integration и DevOps, както и високо-автоматизирани процеси”, допълни Алесандро Абангано, който оглавява високотехнологичния център на Accenture в България.

Accenture изгражда у нас комбинирани екипи с висока квалификация във вече утвърдени и в нови технологии, поясни Алесандро Абангано, ръководител на високотехнологичния център в България

Със своите възможности, центровете в София и Пловдив, подкрепени от местните таланти, ще послужат като катализатор за растежа и иновациите на водещи компании, подчерта Карло Тримарчи, ръководител на цялата европейска мрежа от високотехнологични центрове на Accenture. Компанията предоставя услуги и решения в няколко категории – стратегии, консултиране, дигитални услуги, технологии и операции.

Коментари по темата: „Accenture удвоява екипа си у нас до една година”

добавете коментар...

  1. асд

    Компания в България с гръцки мениджър – добра рецепта за лошо управление?
    Accenture в България има лоша репутация като работодател. Погледнете профилите на хората работещи там – рядкост е накой ,който да се е заседял повече от година.

Коментар