AOC G1 – нова геймърска линия извити монитори

Мониторите за геймъри AOC G1 показват изображения с висок контраст, дълбоко черно и живи цветове

Компанията за монитори AOC пусна нова геймърска серия G1 с три извити модела – C24G1, C27G1 и C32G1 с диагонали съответно 23,6, 27 и 31,5 инча. Дизайнът с червени акценти и агресивни извивки (от 1500R до 1800R) обещава поглъщащо геймърско преживяване.

Новата серия е снабдена с VA панели с Full HD (1920×1080) резолюция. Тези монитори, предназначени за запалени геймъри, осигуряват изображения с висок контраст, дълбоко черно и живи цветове с честота на опресняване 144Hz, 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) време за реакция и широки зрителни ъгли до 178°/178°.

За най-плавното игрово преживяване помагат поддръжката на технология AMD FreeSync, която премахва насичането и накъсването, режимът Low Input Lag за бърза визуална обратна връзка и AOC Game Color за настройка в реално време на насищането и детайлите на картината, както и чисто новият „Dial Point” за припокриване на мерника, който помага на играчите да се прицелват точно в FPS игрите.

Серията G1 се отличава със съвсем нов дизайн. Всички модели предлагат 3-странен безрамков дизайн, който изглежда много компактен и позволява създаване на елегантни конфигурации с няколко монитора за впечатляващо зрително поле.

Два модела от новата серия (C24G1 и C27G1) идват снабдени с ергономична стойка с настройка по височина до 130 мм и възможност за завъртане в диапазона -35°/+35°, така че геймърите да постигнат оптимална позиция пред дисплея.

Благодарение на извивката с много малък радиус от 1500 мм (при C24G1) или 1800 мм (при C27G1 и C32G1), потребителите ще се почувстват напълно потопени във виртуалните светове.

Всичките три модела са снабдени с технология AMD FreeSync, която синхронизира GPU и монитора, така че кадрите се показват, когато са напълно готови и по този начин се намалява входното закъснение и насичането, причинени от V-Sync или се минимизира накъсването, предизвикато от припокрити кадри.

Честотата на опресняване от 144Hz и бързото време за реакция от 1ms (1ms MPRT се равнява на 4ms GtG) гарантират връзката с обектите на екрана, като драстично намаляват замазването при движение.

Серията G1 има много малко входно закъснение, което означава, че действията на потребителите, подадени през входната периферия, се превръщат в действия на екрана, без осезаемо закъснение, причинено от вътрешни обработки на сигнала в монитора.

Серията монитори G1 идва със съвсем нов, 3-странен безрамков дизайн

С помощта на друга уникална функция – AOC Game Color – потребителите могат да променят цветовото насищане за постигане на по-добри нива на сивото и детайлност на картината. Играчите могат да персонализират цветовите настройки, времето за реакция (pixel overdrive) и различни други параметри и да ги запаметят в три различни геймърски профила или да избират от предварително създадените настройки за FPS, състезателни игри или RTS.

Геймърите ветерани ще си спомнят дните, когато са използвали маркер или стикер на екрана, за да отбележат центъра му. Сега тази функция е вградена в монитора – AOC „Dial Point” поставя мерник (кръст) върху картината, за да помогне на FPS играчите да се прицелват по-добре и по-лесно.

VA панелите на моделите от серията G1 комбинират най-добрите характеристики на TN и IPS и ги доразвиват. Зрителните ъгли на серията G1 са на нивото на конвенционалните IPS панели (178/178), а високата честота на опресняване от 144Hz и краткото време за реакция на пикселите от 1 ms отговарят на характеристиките на TN панел с много по-точно предаване на цветовете. Нещо повече, VA панелите предлагат 2-3 пъти по-висок контраст и от двата други типа.

С богати възможности за връзка, включващи 2xHDMI, DisplayPort и VGA за връзка с по-стари устройства и изход за слушалки, серията G1 покрива всички нужди.

Мониторите AOC G1 са създадени за дълги часове игра: Low Blue режимът намалява вредната синя светлина, а технологията Flicker-Free настройва подсветката с прав ток (DC) вместо с PWM (пулсово-широчинна модулация) за по-удобна работа.

Извитите 23,6-инчов C24G1 и 27-инчов C27G1 ще са налични през юли 2018 г. на препоръчителна цена от съответно 389 и 489 лв. с ДДС. По-големият извит 32-инчов C32G1 се очаква през август 2018 г. на препоръчителна цена от 579 лв. с ДДС.

Коментар