Евроком подарява на клиентите си нов електронен справочник (EPG)

През декември стартира електронен програмен справочник за всички клиенти на цифровата телевизия на Евроком Кабел. Електронния програмен справочник или EPG (Electronic Programming Guide) е нова безплатна услуга, с която директно на телевизионния екран всеки абонат може да получи пълната информация за програмата на телевизиите и представяне на филми, сериали, спортни събития, музикални предавания и др. Компанията иска да зарадва абонатите си с нови удобства към услугите си за коледните и новогодишните празници.
Убеден съм, че със стартирането на електронния справочник ще дадем възможност на нашите клиенти да се ориентират по-лесно в богатото програмно съдържание на цифровия ни пакет. Услуги като EPG ни доближават към европейските стандарти за качество на цифровата услуга”, каза Христо Христов, Главен маркетинг директор на Евроком.
С електронният програмен стравочник абонатът ще вижда заглавие, начало и край на забавни, музикални и спортни предавания, както и водещи и информация за тях. Ще получава още информация за сезон, серия, екип, година на заснемане, както и кратко резюме за предстоящ филм за няколко дни напред.
За предстоящите празници потребителите ще имат пълното описание за всички 108  програми от програмната схема на цифровата тв на Евроком. Изчерпателната справочна информация ще е достъпна на езика, на който се излъчва програмата – на български за всички български и дублирани на български канали.
EPG се управлява от дистанционното на цифровия приемник, като всеки абонат ще намери на дистанционното си бутон с наименование EPG, с който да навигира информацията.
Пазарът на цифрова телевизия е изключително динамичен и се внедряват все повече услуги и екстри за крайния потребител”, допълни Владимир Иванов, Председател на Борда на директорите на Media Entertainment, достъвчик на ЕPG данни. ”За нас е удоволствие, че ще партнираме с Евроком, като съм сигурен, че заедно ще предложим на абонатите услуга, която отговаря на световните стандарти и ще бъде от полза за всеки. Именно абонатите на Евроком първи ще имат достъп до толкова пълен и качествен гайд за телевизионна програма.”

Коментар