Два фактора ще раздвижат пазара на смартфони

Близо 1,5 млрд. смартфона ще бъдат продадени в света тази година

След известен период на застой, световният пазар на смартфони ще започне да расте забележимо през настоящата и следващите няколко години, прогнозира изследователската компания Strategy Analytics.

Продажбите на смартфони през 2018 г. ще се увеличат с 1,4%, достигайки 1,49 млрд. броя, в сравнение с 1,47 млрд. в предходната година. В последните две години пазарът се характеризираше с намаляващи темпове на растеж – с 1,8% и 1,2% съответно през 2016 и 2017 г.

Strategy Analytics очаква подем от тази година, който ще стане още по-ясно изразен през следващата. Като основни причини за ръста анализаторите посочват появата на мрежи от пето поколение и по-нататъшното повишаване на производителността на смартфоните.

През 2019 г. продажбите на смартфони ще нараснат с 3,5%, а през 2020 г.  с още 4,4%. Към 2023 г. се очаква производителите да пуснат на световния пазар над 1,86 млрд. смартфона.

Коментари по темата: „Два фактора ще раздвижат пазара на смартфони”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Купувайте, братя, купувайте! За какво друго да си харчите парите освен за телефони, таблети и компютри. Купувайте, братя, бъдещето е в компютрите.

  2. ха

    Вероятно идеята е съвсем друга от това потребителят да получи нещо в повече. Поява на мрежи от пето поколение ще е съпроводена и с процес по това мрежите от четвърто поколение (и по-ниските) да започнат да се поддържат все по-лошо и по-лошо…
    То на практика мобилните оператори са най-големите търговци на смартфони, а споменатото от мен точно от тях си зависи.

  3. Anonymous

    И като суперкомпютър да е мощен телефонът, какво повече получава средностатистическият потребител, освен изтощени в най-неподходящия момент батерии?

Коментар