Wizz Air ще обучава пилоти от България

Интегрираната тренировъчна програма на Wiz Air се състои от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети, в продължение на 17 до 21 месеца (снимка: Wizz Air)

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air стартира Академия за пилоти в България.  Инициативата Wizz Air Pilot Academy предлага на младите, които имат малък или никакъв летален опит, възможност да получат лиценз за търговски пилоти и перспективата да работят като такива в Wizz Air, съобщиха от компанията.

В рамките на програмата партньорските училища за пилоти – Tréner Kft в Нирегихаза, Унгария, и Egnatia Aviation в Кавала, Гърция, ще осигурят обучение по стандартите на Wizz Air. Авиокомпанията пък ще подкрепи кадетите по програмата, отговарящи на определени условия, чрез финансиране на значителна част от таксите за обучение, за да ги улесни по пътя към мечтаната кариера на пилот. Това финансиране е под формата на срочен заем, който кадетите ще трябва да започнат да връщат след като стартират кариерата си в Wizz Air.

Интегрираната тренировъчна програма се състои от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети, в продължение на 17 до 21 месеца. По време на това начално обучение кадетите получават и развиват необходимите знания и умения, за да стартират кариерата си на пилот в Wizz Air.

От старта на академията в Полша и Румъния са започнали два курса, като първата група кадети от Полша премина първо оценяване след 5 месеца интензивно обучение със 100% успеваемост. След като завършат Академията за пилоти и всички необходими обучения, те могат да започнат работа като първи офицери в Wizz Air и да продължат да се развиват кариерно като треньори или командири на Airbus A320/A321s.

Флотилията на Wizz Air наскоро се сдоби със 100-я си самолет – 14 години след като авиокомпанията стартира дейност. Wiz ще продължи да развива мрежата си, така че след не повече от 10 години да стане една от 5-те водещи авиокомпании в Европа с 10 000 служители и 300 самолета, превозващи 100 милиона пътници на година.

Плановете за бъдещ растеж включват поръчки за доставка на още 268 самолета от ново поколение до края на 2026 г., което ще създаде допълнителни възможности за кариерно развитие на служителите на Wizz Air. Компанията скоро ще започне да набира персонал в България за обучителни курсове за пилоти, които ще стартират през септември с Egnatia Aviation в Гърция и през ноември с Tréner Kft.

„България е една от най-важните държави в мрежата на Wizz, където понастоящем имаме 2 бази и приблизително 350 служители”, заяви Дидерик Пен, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на Wizz Air. По неговите думи, програмата Wizz Air Pilot Academy е „перфектна възможност за младите българи да постигнат мечтата си да станат пилоти”.

Коментари по темата: „Wizz Air ще обучава пилоти от България”

добавете коментар...

  1. mihail

    Start Dates:
    22 January 2019
    21 May 2019
    03 September 2019

    Length of training:
    17 months

    Details of recommended accomodation: Self-catering accommodation is provided by Egnatia Housing Services in fully furnished apartments with heating and free Internet access, shuttle service can also be ensured if needed. Cadets’ specific needs for the appropriate apartment will be taken into consideration. Please note that choosing the accommodation and shuttle offered by Egnatia Aviation is not mandatory, however it can be a significant help in the initial period of relocation.

    Recruitment fee:
    € 250.00

    Self Contribution to the Course:
    € 22,150.00*
    *this fee includes a € 2500 deposit that may be partly refundable under certain conditions.

  2. Виктор Бучков

    Би било редно да си смените снимката към статията. Пичът е с изключени акумулатори, двигатели и горивни помпи (уж) във въздуха. Не говори добре за учебната им програма.

  3. Косьо

    А колко струва обучението

Коментар