3D технология на Samsung показва плода в утробата

Медицинският апарат WS80A на Samsung Medison ще използва нова, по-точна ултразвукова технология за диагностика (източник: Samsung)

Медицинското подразделение на Samsung създаде технология за ултразвукови изследвания от ново поколение, която ще позволи, в частност, на лекарите да правят по-точна диагностика на плода в утробата на майките.

Новата технология се нарича Crystal Live и може да пресъздава триизмерно изображение на плода и на вътрешните органи. Samsung Medison твърди, че с благодарение на системата, бременните майки ще могат да виждат значително по-подробни изображение на своите деца, а лекарите ще повишат точността на диагнозите си при изследване на заболявания.

Samsung показа и нов медицински апарат WS80A, в който ще се използва технологията Crystal Live. Очаква се устройството за ултразвуково изследване да излезе първо на пазарите в Южна Корея, Европа и САЩ, а по-късно и в други региони.

„С помощта на Crystal Live ще повишим точността и ефективността на ултразвуковата диагностика. Ще се постараем възможно най-скоро да доставим новия апарат на болниците, които се нуждаят от диагностика на най-високо ниво”, се казва в официалното изявление на корейската компания във връзка с иновативната разработка.

Коментар