Руснаци доставят 2000 робота на САЩ

Руската компания Promobot, базирана в Перм, подписа договор с американския производител на светодиодни лампи US Lighting Group (USLG) за доставка на 2000 робота. Сделката е на стойност 56 млн. долара, съобщи Комерсант.

Съгласно споразумението, USLG ще получи ексклузивни права за продажба на обслужващи роботи Promobot на територията на САЩ. Американската компания вече е превела 600 хиляди долара на Promobot и е поръчала над 2000 робота на обща стойност 56 млн. долара.

Договорът е за срок от 5 години и се явява най-голямата публична сделка на пазара за обслужващи роботи, твърди Promobot. Предвижда се отваряне на сервизен център в Кливланд, щата Охайо и производствена линия за електроника и части за роботите Promobot.

По думите на Алексей Южаков, председател на борда на директорите на Promobot, в резултат на сделката може да се говори за пълноценно присъствие на компанията на американския пазар.

Автономният обслужващ робот Promobot може да се използва на места с повишено струпване на хора, като помага за навигацията, общува и отговаря на въпроси, превежда промоционални материали и запомня всеки човек, с когото е контактувал.

Коментари по темата: „Руснаци доставят 2000 робота на САЩ”

добавете коментар...

  1. ха

    Anonymous каква руска пропаганда те мъчи теб? Това е очевидно пропаганда от страна на САЩ, защото демонстрират, че могат да закупят без проблем огромна бройка роботи по 28000 долара парчето!

  2. Saevar

    чеки Фофачка да разбере за тва или ще получи инфаркт от кеф или само ще се изпразни.

  3. Yo

    Ей, само да се спомене Русия, хейтът почва 🙂

  4. Anonymous

    Руската пропаганда пак се задейства.

  5. Anonymous

    🙂

  6. Anonymous

    Важно е че има папионка която не се вижда .

Коментар