Създателят на биткойн разбулва тайните на проекта

Сатоши Накамото, митичният създател на биткойн, възнамерява да напише книга за историята около създаването на най-популярната криптовалута, която направи някои хора милионери, а други си пропиляха парите.

На сайта на Nakamoto Family Foundation е публикувано съобщение с откъс от книгата, за която не е сигурно, че ще бъде пусната в продажба. Издаването й ще зависи от това дали хората искат да научат историята на биткойн и създателя на криптовалутата.

Сатоши Накамото е псевдоним и все още няма яснота кой точно стои зад него. Възможно е това да е и група от хора, участвали в проекта за криптовалута. По-рано предприемачът Стивън Райт заяви, че той е създателят на биткойн, но не можа да докаже твърдението си.

Накамото публикува първи откъс от книгата, която, по неговите думи, се състои от две части и все още е в експериментална „алфа” версия. Няма гаранция, че книгата някога ще излезе, освен ако това не стане необходимо и хората пожелаят да научат за личността на автора, уточнява Накамото.

Нова информация за книгата ще бъде публикувана скоро на сайта на фондацията. Според Накамото, много хора са допринесли за този проект, вкл. личности, които по някаква причина са избрали да не бъдат публични, и по тази причина не са включени в книгата.

Коментари по темата: „Създателят на биткойн разбулва тайните на проекта”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Тоя ИИ 10 години по-късно продължав да заблуждава кой е.

Коментар