МДААР с награда за постижения в управлението на човешките ресурси

Министерството на държавната администрация и административната реформа получи годишната награда на Българската асоциация за развитие и управление на човешките ресурси (БАУРЧР) в категорията „Обучение и развитие”. Призът беше присъден за проекта на министерството„Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация”.
На церемонията, която се проведе на 18 декември 2008 г., за шеста поредна година Управителният съвет на асоциацията награди най-добрите HR проекти. Отличия бяха връчени в общо четири категории: „Обучение и развитие"; „Управление на талантите"; „Управление на знанието"; „Изграждане на работодателска марка".
Награденият проект на МДААР е реализиран през 2008 г. с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Административен капацитет". Основната му цел бе да се осигури активно съдействие за развитие на специалистите и ръководителите на звената по УЧР в администрацията и за засилване на стратегическата им роля като фактор за провеждане на административната реформа. Проектът беше реализиран в 4 основни направления:
– Разработване и въвеждане на стандарти за управление на човешките ресурси в държавната администрация;
– Развитие на компетентностите в областта на управление на човешките ресурси чрез обучение;
– Проучване на мнението на служителите в администрацията относно провежданите политики по УЧР;
– Повишаване на информираността на младите хора относно възможностите за работа в държавната администрация.

Коментар