Стартира нова услуга за споделяне на файлове

Стартира нова услуга за онлайн съхраняване и споделяне на файлове. Dox.bg e обогатен вариант на настоящата услуга „Чекмедже” от АБВ Поща, но може да се ползва и без регистрация. Потребителите на АБВ имат достъп до услугата със своите потребителско име и парола.
И без регистрация, с dox.bg могат да се качват и споделят няколко файла с обща големина до 1 GB. Регистрираните потребители имат възможност освен файлове (1GB) да споделят и папки, което позволява да се сподели цялото пространство от 3 GB – уникална услуга за българския онлайн пазар.
Сред другите възможности на услугата са drag-and-drop действие, подреждане и преименуване на личните файлове и папки и др.
Услугата е първото изцяло AJAX-базирано приложение в българското уеб пространство и имитира работата на десктоп приложение. За изграждане на интерфейса и комуникация със сървъра е използван Google Web Toolkit, а “backend” частта е базирана на Spring Framework.
Чрез dox.bg файлове се споделят както с потребители на АБВ Поща, така и с тези на всички останали имейл-клиенти. Линкът за споделяне може да бъде копиран и изпращан по имейл, чрез месинджъри (skype, msn messenger, ICQ и др.) или по друг начин.

Коментар