HP издигна собствен кадър за генерален директор в България

Корпорацията HP избра Ираван Хира за генерален директор на офиса си в България. От началото на следващата година той ще изпълнява и длъжността ръководител на направлението за корпоративни клиенти (TSG), стана ясно днес на пресконференция в София.
Ираван Хира работи в НР от създаването на компанията в страната ни през 1998 г., като е заемал различни търговски и управленски позиции. Мениджърът наследява Саша Безуханова, която отскоро е директор направление „Публична администрация” в НР за Централна и Източна Европа.
Хира е избран за ръководител на НР България след много сериозна селекция измежду вътрешни и външни кандидати, съобщи Саша Безуханова, като подчерта, че той е бил нейният кандидат, но решението не е взето от един човек в компанията.
Новият генерален директор на HP България притежава експертиза в областта на телекомуникациите и бизнес мениджмънта. За постигнати професионални успехи е отличаван два пъти с членство в „Клуб на победителите” на НР.
Ираван Хира има магистърска степен по изчислителна техника от Техническия университет в София. До избирането му на новия пост, той изпълнява длъжността търговски директор в НР България.
През настоящата година HP е постигнала двуцифрен ръст на пазара у нас, съобщи Хира. Това предполага, че не са необходими драстични промени в управлението, но, от друга страна, компанията ще трябва да следва промените на пазара, заяви мениджърът.
Бъдещето принадлежи на компании, които предоставят цялостни решения за специфични нужди на клиентите”, каза Хира.
Глобалната икономическа криза ще разкрие нови възможности за страни като България, тъй като крпорациите търсят начини за оптимизиране на своите операции и ще изнесат някои дейности, добави той, като даде за пример вече действащия у нас дистанционен център на HP, в който работят 1500 специалисти.
Кризата дава шанс на ИТ компаниите, защото от тях се очаква да предложат решения, които намаляват разходите на фирмите и осигуряват по-строг финансов контрол, каза още Ираван Хира. HP е придобила в последните години няколко софтуерни компании, разработчици на решения в тази област.

Коментар