Обновена книга за програмиране със C# излезе безплатно

„Принципи на C# програмирането” се разпространява безплатно в електронен формат и ще може да се закупи на хартия от книжния пазар

Излезе безплатната книга „Принципи на програмирането със C#” – преродено, ново издание на една фундаментална, класическа книга „Въведение в програмирането със C#”, оставила траен отпечатък в българското софтуерно образование, съобщи д-р Светлин Наков, съавтор на книгата.

Книгата започва своята история още през 2008 г. Първоначално излиза като безплатен учебник за програмиране с езика Java, а през 2011 г. е адаптирана за C# и програмиране за .NET платформата. Години наред тази книга е използвана като основен учебник за навлизащите в програмирането и е обновявана няколко пъти, като последната редакция е и с ново заглавие.

Intro C# книгата е оригинално българско творение, събрало опита на десетки доказани софтуерни инженери, начело със Светлин Наков и Веско Колев, които споделят доброволно, без възнаграждение натрупаните през годините инженерна и преподавателска работа знания, умения и техники за програмиране с мисъл и с дълбоко разбиране на материята.

Новото издание води читателя от началните умения за писане на код до експертно ниво в програмирането, с дълбоки разбирания на принципите и инструментите на програмирането, качествения код и структурите данни, поясни Светлин Наков във Facebook.

Макар и образованието да става по-интерактивно, с видео-уроци и интерактивни учебни платформи, книгите все още имат важно място в образованието, и особено книги като тази, които дават фундаментални знания и изграждат трайни умения, посочват авторите.

Книгата дава задълбочено познание за програмирането, изгражда начин на работа и стабилен подход към решаване на проблеми от програмирането чрез алгоритмично мислене, писане на ефективен код с правилно използване на основните структури от данни и формиране на добър стил на програмиране, базиран на утвърдени техники за изграждане на качествен код, който лесно се четен, разбира и поддържа.

Принципи на C# програмирането” се разпространява безплатно в електронен формат (PDF, DOCX и други формати) и ще може да се закупи на хартия от книжния пазар, както и от Софтуерния Университет (СофтУни). Очаква се книгата да излезе от печат през септември 2018 г.

Коментар